PMP: Subiectele de la simulare, scrise de nişte semidocţi cu ifose. Abramburica să-şi dea demisia

Reprezentanţii PMP au transmis, marţi, despre subiectele de la simularea de Limba română a Evaluării Naţionale, care au avut o greşeală, că au fost „scrise de nişte semidocţi”. Aceştia anunţă că vor iniţia o moţiune simplă, cerându-i şi demisia Ecaterinei Andronescu, „Abramburica”.

1140 afișări
Imaginea articolului PMP: Subiectele de la simulare, scrise de nişte semidocţi cu ifose. Abramburica să-şi dea demisia

PMP: Subiectele de la simulare, scrise de nişte semidocţi cu ifose. Abramburica să-şi dea demisia

„Subiectele la simularea de Limba română a Evaluării Naţionale, scrise de nişte semidocţi cu ifose. Abramburica să-şi dea demisia. Elevii de clasa a opta care au susţinut simularea examenului de Limba română, în perspectiva Evaluării Naţionale, au avut de rezolvat un subiect prin care li se cerea să argumenteze în 150 de cuvinte că poezia „Stai şi asculţi sub ramuri....” de Ştefan Octavian Iosif aparţine genului liric. Numai că poezia cu pricina era o traducere fidelă, realizată la sfârşit de secol XIX, după o operă a poetului german Christian Johann Heinrich Heine, exponent al liricii romantice universale”, transmit reprezentanţii PMP într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Aceştia anunţă că vor iniţia o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

„PMP intenţionează să introducă, în perioada următoare o moţiune simplă pe Educaţie alături de colegii din Opoziţie. Nu trebuie să i se permită Ecaterinei Andronescu, groparul Învăţământului, să afunde generaţiile de elevi şi studenţi care vin din urmă în nămolul necunoaşterii şi ignoranţei”, se arată în sursa citată.

Ioana Constantin, secretar general adjunct al PMP, transmite că eroarea deprofesionalizarea sistemului de învăţământ şi îi cere demisia ministrului Educaţiei.

„O astfel de eroare arată multă autosuficienţă şi deprofesionalizarea accentuată a sistemului de învăţământ românesc, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul manualelor greşite care au ajuns pe băncile elevilor. Cei care au făcut respectivul subiect sunt nişte semidocţi cu ifose, care ar trebui să stea departe de examenele organizate de Ministerul Educaţiei, de manuale şi de catedră. Responsabilitatea îi aparţine însă ministrului Ecaterina Andronescu, groparul învăţământului românesc, cea care girează activitatea subordonaţilor săi. Abramburica ar trebui să-şi dea demisia”, a declarat Ioana Constantin, secretar general adjunct al PMP.

Reprezentanţii PMP susţin că eroarea din subiectele de examen este „doar o picătură într-un ocean de incompetenţă crasă”.

„Eroarea de la simularea Evaluării Naţionale este doar o picătură într-un ocean de incompetenţă crasă, o nouă dovadă a puternicei deprofesionalizări pe care o promovează guvernarea PSD-ALDE. După eşecul manualelor unice, pline de erori demne de cascadorii râsului, şi greşelile de analfabeţi ale miniştrilor „Pamblică” şi „Genunche”, se poate spune că educaţia românească nu a arătat niciodată mai rău”, se mai arată în sursa menţionată.

Elevii clasei a VIII-a, care au susţinut, luni, simularea la Limba şi Literatura Română la Evaluarea Naţională, au avut de rezolvat la subiectul I mai multe cerinţe pe baza unei poezii. Poezia „Stai şi-asculţi sub ramuri...”, de poetul german Heinrich Heine, i-a fost atribuită, lui Ştefan Octavian Iosif. De fapt, Ştefan Octavian Iosif a fost cel care a tradus poezia lui Heine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici