PNL a amânat şedinţa Consiliului Naţional de Coordonare după decesul lui Mircea Ionescu-Quintus

Conducerea PNL a decis amânarea şedinţei Consiliului Naţional de Coordonare a partidului, convocată pentru vineri la Poiana Braşov, după ce preşedintele de onoare al liberalilor, Mircea Ionescu Quintus, a murit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

147 afișări
Imaginea articolului PNL a amânat şedinţa Consiliului Naţional de Coordonare după decesul lui Mircea Ionescu-Quintus

PNL a amânat şedinţa Consiliului Naţional de Coordonare după decesul lui Mircea Ionescu-Quintus

Ludovic Orban, preşedintele PNL a anunţat, în cadrul Consiliului Naţional de Coordonare, care era întrunit, vineri, la Poiana Braşov, că Mircea Ionescu-Quintus a murit, iar şedinţa va fi amânată

„În urmă cu trei zile l-am sunat pe domnul preşedinte pentru a-l invita la această reuniune. Mi-a spus că nu poate să vină, pentru că nu se simţea bine. Parcă Dumnezeu a vrut să fim azi împreună şi să ne rugăm pentru sufletul său”, a spus Ludovic Orban.

Acesta a subliniat faptul că viaţa lui Mircea Ionescu-Quintus trebuie să fie un model pentru orice român.

„Coincidenţă este şi faptul, că aici în Braşov, domnul Quintus a fost ales preşedintele PNL şi deşi a preluat partidul într-o perioadă dificilă, când nu reuşise să intre în Parlament, a reuşit să-l transforme într-un partid parlamentar, să îl constituie ca a doua forţă în ţară, să reunească toate fracţiunile liberale şi să readucă PNL la poziţia de partid puternic, de partid care un cuvânt greu de spus pe scena politică. În ciuda vârstei înaintate şi după ce nu a mai fost preşedinte, a pus suflet şi energie pentru susţinerea ideilor liberale şi dezvoltarea partidului”, a precizat Ludovic Orban.

Acesta le-a amintit membrilor prezenţi la şedinţa din Poiana Braşov că au obligaţia faţă de toţi înaintaşii PNL de a păstra viu spiritul liberal şi, ţinând cont că PNL a fost partidul Marii Uniri, „să fie şi partidul care va scrie istoria României în următorii 100 de ani”.

Potrivit lui Orban, şedinţa Consiliului Naţional de Coordonare a PNL ar urma să se desfăşoare peste două săptămâni.

Aproximativ 1.000 de liberali se reuniseră, vineri, la Braşov pentru a analiza situaţia politică din România, precum şi pentru a dezbate modificarea unor reglementări interne ale partidului. Pe ordinea de zi era şi alegerea vicepreşedintelului partidului care urma să coordoneze departamentul de sănătate, muncă, familie şi protecţie socială, dar şi aprobarea şi modificarea statutului PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici