PNL a anunţat pe cine va susţine pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene

Ludovic Orban a declarat, joi, că PNL îl va susţine pe liderul grupului parlamentar al PPE, Manfred Weber, pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Candidatul popularilor europeni urmează să fie desemnat la Congresul PPE din Helsinki, de pe 7 şi 8 noiembrie.

538 afișări
Imaginea articolului PNL a anunţat pe cine va susţine pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene

PNL a anunţat pe cine va susţine pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene

„Astăzi (joi-n.r), PNL a luat decizia de a susţine la Congresul de la Helsinki, candidatura domnului Manfred Weber, care este astăzi preşedintele grupului parlamentar al PPE în Parlamentul European. Delegaţii PNL care vor participa la Congresul PPE de la Helsinki vor vota pentru susţinerea candidaturii Manfred Weber”, a afirmat preşedintele PNL, Ludovic Orban, după Biroul Politic Naţional al partidului, care a avut loc joi la Parlament.

Liderul liberal a precizat că desemnarea candidatului PPE la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene va fi luată la Congresul PPE din Helsinki.

„Partidul Popular European a luat decizia ca în alegerile pentru Parlamentul European să desemneze un candidat la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene din partea PPE, candidat care să fie cunoscut din timp, care să fie cunoscut de cetăţenii statelor membre ale UE, canidat care să prezinte liniile generale ale programului cu care se prezintă PPE, familia politică cea mai puternică din Parlamentul European, din care PNL este membru. Decizia de desemnare a candidatului Partidului Popular European la funcţia de preşedinte al CE va fi luată la Congresul PPE de la Helsinki”, a adăugat Orban.

Congresul PPE, la care va fi desemnat candidatul formaţiunii pentru şefia CE va avea loc la Helsinki, în perioada 7-8 noiembrie.

În prezent, preşedintele Comisiei Europene este Jean-Claude Juncker, care a fost şeful listei Partidului Popular European (centru-dreapta) în scrutinul europarlamentar din 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici