PNL a atacat la CCR modificările aduse Legii ANI

PNL a depus la Curtea Constituţională sesizarea privind modificările la Legea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), a declarat, miercuri, liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, cerând societăţii să “strige din răsputeri” demisia lui Liviu Dragnea.

436 afișări
Imaginea articolului PNL a atacat la CCR modificările aduse Legii ANI

PNL a atacat la CCR modificările aduse Legii ANI

”PNL a finalizat contenstaţiile la Curtea Constituţională pe legea care modifică funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, prin invalidarea tuturor deciziilor confirmate în instanţă ale acestei Agenţii în perioada 2007-2013, de către parlamentari ai României. (...) Prin legea de funcţionare a ANI, practic, s-au anulat decizii definitive ale instanţelor de judecată”, a declarat liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan.

Raluca Turcan a afirmat că Parlamentul României ar trebui să se îndepărteze de Liviu Dragnea, cerând societăţii să “strige din răsputeri” demisia acestuia.

“Grupul infracţional Dragnea din Camera Deputaţilor a lovit din nou. Lucrul acesta nu poate fi tolerat, cred că întreg Parlamentul ar trebui să se disocieze de Liviu Dragnea, cred că societatea ar trebui să strige din răsputeri demisia lui Liviu Dragnea, pentru că atunci când este să terfelească imaginea României în străinătate şi imaginea Parlamentului în lume, Liviu Dragnea nu are nicio reţinere şi scrie scrisori în numele tuturor parlamentarilor, ca şi cum domnia sa s-ar suprapune cu toţi cei care au fost votaţi în această instituţie. Trebuie să îşi respecte obligaţiile de preşedinte”, a afirmat Turcan-

Turcan a cerut demisia lui Liviu Dragnea şi stoparea dezbaterilor privind legile justiţiei.

“PNL nu poate tolera şi încuraja un asemenea comportament din partea PSD şi ALDE, în special din partea lui Liviu Dragnea, şi încă o dată, în mod oficial, îi solicităm demisia lui Liviu Dragnea, stoparea dezbaterilor pe legile justiţiei, aşteptarea unui punct de vedere de la instituţiile din domeniul justiţiei, partenerii noştri internaţionali, Comisia Europeană, Comisia de la Veneţia şi aşteptarea unei evaluări şi a unui studiu de impact al acestor legi”, a spus Turcan.

În sesizarea depusă la CCR, PNL subliniază încălcarea reglementărilor legale privind normele de tehnică legislativă, a competenţei Camerelor şi a principiului neretroactivităţii legii civile.

”(...) încălcarea cu bună ştiinţă a Deciziei CCR nr.619/2016 reprezintă o sfidare a Curţii Constituţionale, autoritate publică autonomă de rang constituţional, fundamentală pentru asigurarea respectării Constituţiei şi o altă încălcare a principiului colaborării loiale”, spun liberalii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici