PNL a cerut în plen demisia lui Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului

Senatorul PNL Cristian Bodea a cerut, miercuri, în plenul Senatului, demisia lui Călin Popescu Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului, pentru interpretarea votului în cazul Şova, citind un text de demisie pe care i l-a înmânat lui Tăriceanu, pentru ”a-l executa”.

1105 afișări
Imaginea articolului PNL a cerut în plen demisia lui Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului

PNL a cerut în plen demisia lui Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Bodea a precizat că decizia în cazul votului pentru arestarea lui Dan Şova a fost ”o faptă cu premeditare, pusă la cale în laboratoarele PSD şi executată cu minuţiozitate de preşedintele Senatului”.

Pentru aceste motive, grupul PNL a cerut preşedintelui Călin Popescu Tăriceanu să ”execute” şi următorul text: ”Demisie, subsemnatul Călin Popescu Tăriceanu, demisionez prin prezenta, din funcţia de preşedinte al Senatului începând de astăzi, 1 aprilie 2015. Motivez demisia prin faptul că în cazul cererii de încuviinţare a arestării preventive a lui Dan Şova, am încălcat flagrant Constituţia României, care stipulează că legile ordinare şi hotărârile se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenţi din fiecare Cameră şi am nesocotit deciziile Curţii Constituţionale”, a citit Bodea, de la tribuna Parlamentului.

Senatorul liberal i-a înmânat lui Călin Popescu Tăriceanu textul ”demisiei”, pentru a a-l executa.

”Aţi făcut o compunere foarte frumosă, e bună de citit la televizor. Cu toate că văd că nu respectaţi Regulamentul, ca să nu se interpreteze ca o limitare a libertăţii la expresie, v-am lăsat să ţineţi tot speech-ul”, a spus Tăriceanu, în replică la solicitarea PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici