PNL a confirmat în unanimitate implicarea în campanie şi guvernare cu PSD şi UDMR

Consiliul Naţional Executiv (CNEx) şi Delegaţia Permanentă (DP) ale PNL au confirmat, marţi, în unanimitate deciziile luate de BPC al partidului, respectiv implicarea în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale şi guvernarea pe baza unor acorduri încheiate cu PSD şi UDMR.

20 afișări
Imaginea articolului PNL a confirmat în unanimitate implicarea în campanie şi guvernare cu PSD şi UDMR

PNL a confirmat în unanimitate implicarea în campanie şi guvernare cu PSD şi UDMR

"Consiliul Naţional Executiv şi Delegaţia Permanentă ale PNL au confirmat, în unanimitate, deciziile pe care vi le-am comunicat mai înainte luate de BPC. Aşadar, e vorba de decizii unanime, de hotărârea PNL de a se implica cu toate forţele sale în turul doi al alegerilor prezidenţiale şi, în cazul unui rezultat favorabil, în guvernarea României, pe baza unor principii foarte ferme, într-o formulă pe care am construit-o deja şi care urmează a fi aşezată prin acorduri politice cu UDMR, PSD şi minorităţile naţionale", a anunţat Crin Antonescu.

"Nu pot să vă spun. Astăzi (marţi) deja, la orele 17.00, voi avea o întâlnire cu conducerea UDMR, care probabil va consfinţi lucrurile discutate şi stabilite deja. Alte noutăţi n-am. Subliniez faptul că, spre dezamăgirea unora din afara partidului, deciziile esenţiale de azi au fost luate cu unanimitate de voturi, la nivelul BPC, la nivelul CNEx, care cuprinde toţi preşedinţii de organizaţii şi la nivelul DP, care cuprinde Biroul, toţi preşedinţii de organizaţii şi toţi parlamentarii partidului", a spus Antonescu.

Întrebat dacă va merge în campanie cu Mircea Geoană, preşedintele PNL a replicat că va discuta cu liderii partidului şi va vedea.

"Asta o să vedem, o să discutăm. În orice caz, în turul II al acestei campanii electorale voi fi prezent, pentru că m-a provocat domnul Traian Băsescu. Domnul Traian Băsescu a debitat şi ieri, debitează şi azi lucruri pe care nu le pot lăsa nelămurite în faţa propriului meu electorat", a spus Antonescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, marţi, că PNL a decis să îl susţină pe liderul PSD Mircea Geoană în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, dacă se va negocia şi semna un acord bazat pe principii liberale.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, după şedinţa Consiliului consultativ al Preşedinţilor Organizaţiilor Teritoriale ale Uniunii, că forul s-au pronunţat în unanimitate pentru o colaborare şi corelare strânsă cu PNL în susţinerea unui candidat la Preşedinţie şi în formarea unei majorităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici