PNL a ieşit de la consultările cu Traian Băsescu, la câteva minute de la începutul întâlnirii

Reprezentanţii PNL au ieşit, luni, de la consultările iniţiate de preşedintele Traian Băsescu pe tema revizuirii Constituţiei, organizate la Cotroceni, la câteva minute de la începutul întâlnirii, fiind nemulţumiţi că a fost invitat şi grupul parlamentar al independenţilor.

45 afișări
Imaginea articolului PNL a ieşit de la consultările cu Traian Băsescu, la câteva minute de la începutul întâlnirii

PNL a ieşit de la consultările cu Traian Băsescu, la câteva minute de la începutul întâlnirii (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Noii am dat curs invitaţiei pe care preşedintele a făcut-o, pe subiecte pe care domnia sa le-a propus. (...) Problema care ne-a făcut să părăsim înainte de începerea discuţiilor aceste consultări este una care nu e doar formală, ci de principiu. Noi înţelegem să participăm la consultări cu preşedintele României la nivelul partidelor parlamentare plus grupul minorităţilor, pentru că partidele parlamentare, adică PNL, PSD, PDL, PC, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale sunt formaţiuni politice care au identitate, care s-au prezentat în alegeri sub acest nume, s-au prezentat cu un program, cu puncte de vedere şi ele sunt în Parlament legitimate de votul dat în cunoştinţă de cauză de alegători, de cetăţenii României", a declarat Crin Antonescu.

El a adăugat că prezenţa la aceste consultări, la acelaşi nivel de legitimitate, cu partidele parlamentare a "grupului aşa-numiţilor independenţi" este inacceptabilă din punctul său de vedere.

"I-am spus domnului preşedinte că dacă domnia sa, prin această invitaţie laolaltă, cauţionează ceea ce se întâmplă în Parlament cu grupul independenţilor aşa-zişi, adică falsificarea voinţei electoratului, noi nu putem să cauţionăm la rândul nostru prin a accepta această situaţie, o atare stare de lucru. L-am asigurat pe domnul preşedinte că îi stăm la dispoziţie oricând pentru a-i face cunoscute punctele noastre de vedere şi pentru a dialoga pe aceste teme, fie într-o întrevedere separată, fie într-o întrevedere la nivelul partidelor parlamentare plus grupul minorităţilor. Cu oameni care au intrat în Parlament asumând un program, după aceea să falsifice voinţa electoratului din scopuri politicianiste, noi nu putem sta în rând şi nu putem sta la acelaşi rang de demnitate politică ", a mai spus Crin Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici