PNL acuză încălcarea legislaţiei electorale: Gabriela Szabo va fi reclamată la Poliţie

Coordonatorul Departamentului de Analiză al PNL, Dan Mihalache, a anunţat că liberalii vor sesiza Poliţia în cazul candidatului din partea PSD la un colegiu de deputat în Ilfov, Gabriela Szabo, întrucât aceasta ar fi încălcat legislaţia electorală în momentul în care a anunţat cu cine a votat.

342 afișări
Imaginea articolului PNL acuză încălcarea legislaţiei electorale: Gabriela Szabo va fi reclamată la Poliţie

PNL acuză încălcarea legislaţiei electorale: Gabriela Szabo va fi reclamată la Poliţie (Imagine: Gabriel Fluerariu/Mediafax Foto)

"Cel mai flagrant caz de încălcare a legislaţiei electorale, transmis în direct pe televiziuni îl reprezintă conduita doamnei candidat la colegiul din Ilfov, ministrul Gabriela Szabo, care nu a învăţat din păcate că atunci când se află în incinta secţiei de votare nu poate să enunţe, să exprime, numele partidelor sau alianţei politice pentru care a votat. Domnia sa a făcut acest lucru şi în incinta secţiei de votare, şi în perimetrul descris de lege şi ca atare este pasibilă de amendă sub efectul legislaţiei electorale", a susţinut Mihalache, menţionând că va fi depusă o sesizare la Poliţie.

El a susţinut că a avut loc un "desant" în Ilfov cu premierul Victor Ponta şi cu alţi candidaţi.

Liberalul a precizat că şi premierul ar fi încălcat normele legislaţiei electorale întrucât sâmbătă, după încheierea campaniei electorale, a acordat un interviu la un post de televiziune. "A folosit pretextul că acest interviu, ca şi cum noi am fi o naţiune de proşti, este dat în calitate de prim-ministru şi nu în calitate de lider de partid. Din punctul ăsta de vedere credem că săptămâna viitoare, când lucrurile se vor mai linişti, Consiliul Naţional al Audiovizualului va trebui să decidă asupra acestei încălcări flagrante a legislaţiei electorale", a mai spus Mihalache.

Liberalul a fost întrebat cum vede faptul că şi Călin Popescu Tăriceanu a făcut o declaraţie similară Gabrielei Szabo, declarând că a votat cu PNL. "Se aplică în egală măsură, cred că legea e suficient de clară", a spus Mihalache.

De asemenea, el a acuzat faptul că în judeţul Giurgiu senatorul PSD Niculae Bădălău ameninţă reprezentanţii PNL că vor fi "arestaţi, luaţi cu duba", încercând astfel să schimbe reprezentanţii în secţiile de votare. "Povestea cu duba i se poate aplica în egală măsură şi lui dacă nu se linişteşte şi nu asigură desfăşurarea normală a procesului de vot", i-a transmis Mihalache lui Bădălău.

Totodată, el a menţionat că în judeţul Prahova sau Olt se încearcă o serie de fraude realizate prin turism electoral şi prin intermediul urnelor mobile. "În comuna Vişina, din 2.564 de alegători sunt 181 de cereri pentru urna mobilă (…) Mai sunt liste (electorale permanente, n.r.) care nu au fost semnate de primar şi secretar, iar în unele localităţi reprezentanţii PNL au făcut sesizări legate de bannerele din jurul şcolilor în care se votează, iar primarii respectivi, contrar legii, au refuzat îndepărtarea lor", a mai spus Mihalache.

De asemenea, deputatul PNL Razvan Mironescu, coordonator al PNL Sector 1, a afirmat că de la deschiderea urnelor zonele limitrofe ale sectorului, Chitila şi Pajura, "au fost luate cu asalt de grupări de interlopi cu maşini înmatriculate în Bulgaria, care au coordonat în mod organizat grupuri de cetăţeni venite din Prahova, Ilfov şi Dâmboviţa, care au votat în număr mare de la ora 07.00".

Mironescu a precizat că în urma sesizărilor realizate de reprezentanţii PNL "a fost reţinută o persoană care avea nişte liste pe care îi bifa pe cei care veneau să voteze pe listele suplimentare" la Şcoala 181 din sectorul 1 al Capitalei.

Candidatul pentru funcţia de deputat Gabriel Szabo a votat, duminică, la Şcoala nr. 2 din Buftea, fiind susţinută de premierul Victor Ponta, de soţia acestuia, Daciana Sârbu, de Daniel Constantin, Gabriela Firea şi Ilie Năstase. Victor Ponta a întrebat-o pe Gabriela Szabo, după vot, cum a fost să se voteze pe ea însăşi prima dată, aceasta răspunzând: "A fost interesant". Szabo a spus, după ce a votat, că performanţa din sport vrea să o ducă în politică şi că este o mare bucurie să candideze pentru ilfoveni şi să facă lucruri importante pentru aceştia.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică, după ce şi-a exprimat opţiunea electorală, că a votat pentru PNL, menţionând că Uniunea Europeană este "o construcţie a liberalismului" şi îndemnându-i pe români să vină să voteze într-un număr cât mai mare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici