PNL agită apele în Coaliţie: Când se opun reducerii CAS, Câciu şi PSD refuză creşterea veniturilor tuturor românilor

Liberalii afirmă că atunci când se opun reducerii CAS, ministrul Adrian Câciu şi PSD refuză creşterea veniturilor tuturor românilor

349 afișări
Imaginea articolului PNL agită apele în Coaliţie: Când se opun reducerii CAS, Câciu şi PSD refuză creşterea veniturilor tuturor românilor

PNL agită apele în Coaliţie: Când se opun reducerii CAS, Câciu şi PSD refuză creşterea veniturilor tuturor românilor

„Când se opun reducerii CAS, ministrul Adrian Câciu şi PSD refuză creşterea veniturilor tuturor românilor. PNL atrage atenţia că ministrul PSD al Finanţelor, Adrian Câciu, ar trebui să ştie că măsura de reducere a CAS cu 5% este pozitivă pentru toţi românii şi pentru economie. Reducerea CAS-ului de la 25% la 20% înseamnă o creştere a salariului mediu cu 317 lei. Este singura modalitate corectă şi nediscriminatorie de creştere a veniturilor românilor, atât a celor care lucrează la stat, cât şi a celor din mediul privat. Măsura de reducere a contribuţiilor cu 5% ar avea impact pozitiv şi asupra unei părţi dintre pensionari care, începând din acest an, trebuie să achite contribuţia la sănătate”, potrivit unui comunicat de presă al PNL.

Liberalii afirmă că ministrul PSD de Finanţe „se opune creşterii veniturilor românilor, în condiţiile în care preţurile la alimente, medicamente, combustibili, dar şi dobânzile cresc”.

„Este discriminatoriu că PSD se opune creşterii salariilor din mediul privat, în timp ce susţine doar creşterea salariilor bugetarilor. Prin această măsură, reducerea contribuţiilor cu 5%, PNL urmăreşte creşterea veniturilor tuturor românilor. Este singura variantă prin care salariile tuturor angajaţilor, de la stat şi din privat, pot creşte. În ciuda dezinformărilor din spaţiul public, scăderea contribuţiilor creşte salariul net şi nu afectează pensia. Punctajul la pensii se calculează în funcţie de salariul brut, nu de valoarea contribuţiei. PNL subliniază că măsura de reducere a contribuţiilor cu 5% ar avea impact pozitiv şi asupra unei părţi dintre pensionari care începând din acest an trebuie să plătească CAS”, se arată în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pnl,
psd,
câciu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici