PNL anunţă că va ataca la CCR modificările aduse Regulamentului Comisiei pentru legile justiţiei

Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că formaţiunea sa va ataca la CCR modificările aduse Regulamentului Comisiei speciale pentru legile justiţiei, prin care se instituie posibilitatea ca acest for să poată modifica şi completa toate actele normative cu incidenţă asupra justiţiei.

129 afișări
Imaginea articolului PNL anunţă că va ataca la CCR modificările aduse Regulamentului Comisiei pentru legile justiţiei

PNL anunţă că va ataca la CCR modificările aduse Regulamentului Comisiei pentru legile justiţiei

„Vom ataca la CCR hotărârea Parlamentului prin care este modificat regulamentul acestei Comisii speciale transformată în pluton de execuţie a independenţei justiţiei”, a spus Orban.

Parlamentul a adoptat, luni, o Hotărâre prin care modifică Hotărârea iniţială privind înfiinţarea Comisiei speciale pentru legile justiţiei, la cererea preşedintelui acestui for, Florin Iordache.

Astfel, Florin Iordache a trimis, luni, o scrisoare Birourilor Permanente prin care solicită ca acest for să poată modifica şi completa toate actele normative cu incidenţă asupra justiţiei.

Iordache a propus modificarea Hotărârii Parlamentului prin care s-a înfiinţat Comisia şi includerea următorului articol: „examinarea, modificarea şi completarea, după caz, a tuturor actelor normative cu incidenţă asupra justiţiei, în vederea reformării sistemului judiciar, aflate în procedură parlamentară, precum şi a celor ce urmează a intra în procedură parlamentară pe toată perioada desfăşurării activităţii Comisiei şi care vor fi transmise acesteia”.

Iordache şi-a argumentat solicitarea invocând „importanţa modificărilor care ţin de structura sistemului legislativ în domeniul justiţiei, printre acestea numărându-se Inspecţia Judiciară şi Direcţia pentru investigarea infracţiunilor săvârşite de judecători şi procurori”.

Pe de altă parte, parlamentarii PNL au decis, miercuri, să părăsească sala de şedinţă a Comisiei speciale în care erau dezbătute legile justiţiei, criticând modul lipsit de „eleganţă” şi faptul că opoziţia nu se poate exprima.

„Vreau să vă informăm că este lipsă de eleganţă ca această dezbatere, ca să nu mai vorbesc despre etică şi colegialiate, mi se pare un mod atât de impropriu în care impuneţi felul în care se desfăşoară această dezbazere, de sistemul <<avem majoritate, scrie pe fruntea noastră PSD, mergem aşa, nu ne interesează opinia CSM, a Parchetului General>> (...) PNL părăseşte lucrările acestei comisii. Când veţi reveni la sentimente mai bune şi vreţi să facem o dezbatere transparentă, vom reveni. (...) Dacă nu, vă urez succes cu ordinul domnului Dragnea, să mergeţi înainte până nu mai puteţi. Nu vreau nici eu şi nici colegi imei să participăm la un simulacru de dezbatere pe niste legi pentru care mai devreme sau mai târziu vom răspunde cu toţii", a declarat senatorul PNL Alina Gorghiu.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici