PNL are datorii de aproximativ 3 milioane de euro

PNL are datorii de circa 3 milioane de euro, scrie cotidianul "Gândul", menţionând că secretarul general adjunct Ion Brad, care se ocupă de finanţele partidului, a confirmat că formaţiunea are datorii de aproximativ 12,7 milioane lei, "datorii istorice", restanţe din campaniile electorale precedente.

61 afișări
Imaginea articolului PNL are datorii de aproximativ 3 milioane de euro

Preşedintele PNL, Crin Antonescu (D) şi omul de afaceri Dinu Patriciu (S) (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, conducerea liberală a discutat, în ultimele şedinţe de partid, despre datoriile din campanie, dar şi despre cele istorice, de la alegerile din 2008. Soluţia găsită a fost că fiecare organizaţie va trebui să plătească în medie 1.000 de euro lunar, în funcţie de anumite criterii: cele mai bogate, cu primari şi viceprimari de municipii, cele cu preşedinţi sau vicepreşedinţi de consilii judeţene vor plăti mai mult, iar cele mai sărace vor contribui cu sume sub baremul de 1.000 de euro. În aceste condiţii, cele 3 milioane de euro ar putea fi plătite în şase ani.

Cotidianul mai scrie că aproape 700.000 de euro reprezintă datorii către Dinu Patriciu.

Secretarul general adjunct Ion Brad, care se ocupă de finanţele partidului, a confirmat, pentru "Gândul", că PNL are datorii de aproximativ 12,7 milioane lei (3,1 milioane de euro) "datorii istorice", adică restanţe din campaniile electorale precedente.

"Din acestea, peste 90% sunt datorii din ultima campanie electorală", a declarat Brad.

El a precizat că sumele cele mai mari trebuie achitate pentru tipărituri şi materiale promoţionale - pixuri, brichete, lanterne, pături - şi firmei care s-a ocupat de organizarea evenimentelor electorale, Odyssey, a lui Dinu Patriciu. "Este cam al treilea creditor, avem să le dăm în jur de 2,7 milioane lei", a adăugat secretarul general adjunct.

Referitor la informaţia vehiculată, potrivit cotidianului, printre liderii PNL, potrivit căreia Patriciu ar fi ameninţat că va bloca în justiţie conturile partidului dacă nu i se va plăti datoria, Brad a spus: "Mie, personal, nu mi-a comunicat, dar am auzit că ar fi fost discuţii în care se punea problema ca ei (Odyssey - n.red.) să meargă pe cale legală".

El a adăugat că partidul este hotărât să-şi plătească datoriile până la alegerile următoare, din 2012: "Sper ca următoarele alegeri să nu ne prindă cu datorii, să le plătim eşalonat şi cei cărora le datorăm bani să înţeleagă că e mai bine să le primească eşalonat decât să nu primească nimic".

Potrivit ziarului "Gândul", şi preşedintele Crin Antonescu recunoaşte că PNL are datorii mari, "de ordinul a 2-3 milioane de euro".

"Sunt datoriile partidului şi partidul trebuie să le plătească. N-o să mă duc eu prin oraş să caut bani! (...) Acest regim al cotizaţiilor ascunde probleme organizatorice. Dacă nu poţi să strângi cotizaţia de la fiecare membru înseamnă că nu ajungi măcar comunicaţional la fiecare membru", a declarat el.

Întrebat dacă datoriile cele mai mari sunt către firma lui Patriciu, preşedintele liberal a negat: "Nu cred că sunt majoritare datoriile către el. Ştiu că avem şi acolo".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici