PNL Covasna: Ne este teamă că se va lua o decizie peste capul nostru în ceea ce priveşte UDMR

Liderul PNL Covasna, Marius Obreja, felicită UDMR pentru că a intrat în Parlament, însă susţine că organizaţia pe care o conduce se teme că se va lua o decizie în privinţa guvernării cu Uniunea fără să fie consultată, cu toate că reprezentanţii ei sunt cei care trăiesc şi muncesc alături de maghiari.

340 afișări
Imaginea articolului PNL Covasna: Ne este teamă că se va lua o decizie peste capul nostru în ceea ce priveşte UDMR

PNL Covasna: Ne este teamă că se va lua o decizie peste capul nostru în ceea ce priveşte UDMR

Preşedintele PNL Covasna, Marius Obreja, a declarat luni că, în opinia sa, Victor Ponta s-a grăbit când a anunţat că începe discuţiile cu UDMR pentru formarea unei majorităţi constituţionale.

"A fost o declaraţie pripită, suprinzătoare, făcută fără o consultare prealabilă", a spus Obreja.

Liderul PNL Covasna consideră că această problemă trebuie discutată "temeinic” în cadrul USL şi nu ar trebui luată nicio decizie fără consultarea liderilor din Covasna şi Harghita.

"Felicit candidaţii UDMR pentru că au asigurat reprezentarea comunităţii maghiare în Parlament, dar de aici până la o alianţă este nevoie de discuţii temeinice. Temerea PNL Covasna, dar cred că şi a colegilor din Harghita, este că se va lua o decizie peste capul nostru, a celor care trăim şi muncim aici împreună cu maghiarii”, a conchis Obreja.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat duminică seară că a discutat cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi de luni vor începe discuţiile pentru crearea unei majorităţi constituţionale cu Uniunea.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, duminică noaptea, că USL nu a discutat cu UDMR despre o alianţă, nicidecum despre o alianţă de guvernare, el arătând că declaraţia premierului Ponta referitoare la acest subiect înseamnă disponibilitatea USL la a discuta nişte "formule de asociere".

"Cred că domnul Ponta a fost destul de clar. Sigur că a deschis un subiect. Nu am vorbit încă despre o alianţă, nicidecum despre o alianţă de guvernare. Sunt toate posibilităţile deschise", a spus Antonescu, întrebat dacă a discutat despre o alianţă cu UDMR.

El a subliniat faptul că declaraţia lui Ponta reprezintă disponibilitatea USL la a discuta cu UDMR nişte "formule de asociere" în principal pe reforma constituţională.

"Premierul Ponta a făcut o declaraţie care înseamnă disponibilitatea noastră la a discuta cu UDMR nişte formule de asociere pe reforma constituţională în principal şi acest lucru rămâne valabil chiar dacă vom avea 66% din mandate, pentru că o discuţie despre modificarea Constituţiei trebuie să implice şi opoziţia, şi ARD, şi PP-DD, aşa e normal şi, mai departe, cum vor decurge aceste discuţii şi unde vor ajunge, o să vă anunţăm destul de repede, adică nu asta e tema principală a zilelor următoare", a spus Antonescu.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că apreciază "gestul" premierului Victor Ponta şi că după ce va afla rezultatele finale ale alegerilor UDMR va începe discuţii cu USL, considerând că interesele Uniunii trebuie să fie reprezentate în Parlament şi Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici