PNL: Dragnea trebuie să demisioneze urgent din Guvern, afectează grav imaginea României

Partidul Naţional Liberal consideră că Liviu Dragnea trebuie să demisioneze urgent din Guvern, după decizia instanţei de condamnare la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul Fraudă la referendum, pentru că afectează grav imaginea României, în caz contrar premierul fiind obligat să îl demită.

1258 afișări
Imaginea articolului PNL: Dragnea trebuie să demisioneze urgent din Guvern, afectează grav imaginea României

Liviu Dragnea (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

”După decizia de azi a instanţei, dacă PSD doreşte să aibă un condamnat în conducerea partidului, ca preşedinte executiv, nu are decât să-l menţină. Ar fi o ”emblemă” relevantă pentru modul în care PSD înţelege să se raporteze la Justiţie şi la opinia publică. Liviu Dragnea trebuie, însă, să demisioneze urgent din Guvern, întrucât afectează grav imaginea României”, transmite PNL, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Liberalii mai spun că, deşi Liviu Dragnea a promis că renunţă de bună voie la toate funcţiile dacă va fi condamnat, acesta întârzie ”inexplicabil să ia o decizie bărbătească”.

”În situaţia în care Liviu Dragnea nu demisionează de bună voie, atunci premierul Victor Ponta trebuie să-l demită astăzi. Este suficient faptul că Victor Ponta l-a menţinut în Executiv pe fostul ministru Darius Vâlcov până în momentul în care a fost arestat”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Potrivit PNL, ”premierul, deputatul şi preşedintele PSD Victor Ponta trebuie să explice atitudinea anti-Justiţie din Parlament şi igonararea semnalelor venite din partea ambasadelor occidentale”.

”Victor Ponta trebuie să explice de ce nu-l lasă din braţe pe Dan Şova pentru a ajunge în faţa unui judecător, aşa cum a fost cazul lui Liviu Dragnea”, mai afirmă liberalii.

Ministrul Dezvoltării şi Administraţiei, Liviu Dragnea, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, decizia luată vineri de instanţa supremă nefiind definitivă.

Instanţa a dispus ca lui Liviu Dragnea să îi fie suspendată executarea pedepsei pentru un termen de încercare de trei ani. Prin aceeaşi decizie, alţi peste 20 de inculpaţi au fost achitaţi.

Decizia de vineri a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă, putând fi contestată la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Ministrul Dezvoltării şi Administraţiei, Liviu Dragnea, întrebat ce va face cu funcţiile pe care le deţine în cazul în care decizia îi va fi nefavorabilă, spunea că acestea "nu o să mai fie".

"Ştiţi foarte bine răspunsul la întrebarea asta. Nu o să mai fie (funcţiile, n.r.). E normal. Să sperăm totuşi că nu o să fie cazul, eu sper să fie o sentinţă bună pentru mine şi pentru adevăr", declara Dragnea, cu două zile înainte de pronunţarea deciziei instanţei.

Liviu Dragnea a venit, vineri, la Guvern în contextul în care este aşteptat să demisioneze din funcţia de ministru al Dezvoltării şi Administraţiei, având în vedere declaraţiile sale anterioare legate de o condamnare în dosarul "Referendumul".

De asemenea, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta urmează să susţină o declaraţie de presă, vineri, la sediul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici