PNL exclude intrarea într-un guvern-marionetă a lui Băsescu

Liberalii au adoptat, miercuri, o declaraţie politică potrivit căreia PNL nu este dispus la niciun compromis cu forţele politice care încearcă instituirea unui regim autoritar, excluzând posibilitatea de a fi într-un "guvern marionetă a lui Băsescu" şi îl mandatează pe Antonescu să poarte discuţii.

18 afișări
Imaginea articolului PNL exclude intrarea într-un guvern-marionetă a lui Băsescu

PNL exclude intrarea într-un guvern-marionetă a lui Băsescu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Partidul Naţional Liberal nu este dispus să facă niciun compromis cu liderii şi cu forţele politice care încearcă să instituie în România un regim autoritar, care tratează instituţiile statului ca pe propria lor moşie şi care încearcă să îngenuncheze iniţiativa şi acţiunile cetăţenilor liberi ai acestei ţări. PNL exclude posibilitatea de a face parte dintr-un guvern marionetă a lui Traian Băsescu", se arată în declaraţia politică, prezentată, la finalul reuniunii Consiliului Naţional Executiv (CNEx), de prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban.

În plus, liberalii au menţionat în declaraţia politică adoptată că PNL îl "mandatează pe preşedintele PNL să conducă discuţiile cu toate forţele politice şi cu toate structurile reprezentative ale societăţii civile pentru a contura cele mai bune soluţii pentru o bună guvernare a României".

Orban a mai spus, citind declaraţia politică, că PNL "mulţumeşte românilor care au votat pentru Revoluţia Bunului Simţ şi pentru scoaterea României din criza politică, economică, morală şi instituţională "în care a fost aruncată de dictatura bunului plac instaurată de Traian Băsescu".

"PNL aşteaptă cu încredere decizia Curţii Constituţionale care este chemată pentru prima oară să se pronunţe asupra gravelor fraude comise în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de către organizatorii scrutinului. PNL rămâne consecvent în acţiunea sa politică de consolidare a democraţiei, de respectare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, de susţinere a unor programe de dezvoltare economică care să ducă la întărirea clasei de mijloc şi aducerea nivelului de viaţă al românilor la cel mediu european", se arată în finalul declaraţiei adoptate de către membrii CNEx al PNL.

Declaraţia, adoptată cu votul majorităţii membrilor CNEx, fiind înregistrate şase abţineri, este semnată de preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici