PNL îndeamnă aleşii să dea sms-uri parlamentarilor PSD-ALDE-UDMR pentru un raport negativ pe OUG 114

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă a făcut apel la parlamentari să trimită e-mail sau sms membrilor PSD-ALDE-UDMR din Comisia de buget a Senatului, cu mesajul „#OpriţiOUG114”, pentru a îi convinge să adopte un raport negativ la actul normativ, în şedinţa de marţi, ora 11.00, a forului legistiv.

286 afișări
Imaginea articolului PNL îndeamnă aleşii să dea sms-uri parlamentarilor PSD-ALDE-UDMR pentru un raport negativ pe OUG 114

PNL îndeamnă aleşii să dea sms-uri parlamentarilor PSD-ALDE-UDMR pentru un raport negativ pe OUG 114

„Săptămâna viitoare, marti, la ora 11, este o oră esenţială pentru economia României. Comisia de buget-finanţe din Senat trebuie să dea raportul final la Ordonanţa 114, o ordonanţă criminală pentru economie a Guvernului PSD - ALDE. Îi somăm public pe membrii Comisiei de buget - finanţe din Senatul României să trimită în plen un raport negativ pentru Legea de adoptare a Ordonanţei 114/2018. (...) Trimiteţi un e-mail sau un sms la parlamentarii PSD - ALDE - UDMR care fac parte din Comisia de buget - finanţe din Senat pentru a adopta un raport negativ în ceea ce priveşte OUG 114/2018 cu mesajul #OpriţiOUG114. Înţelegeţi o dată pentru totdeauna că OUG 114 bagă economia în faliment şi opriţi dricul pe care aţi aşezat România!”, a scris Ionel Dancă, duminică pe Facebook.

Acesta a făcut o trecere în revistă a senatorilor care sunt în Comisia pentru buget, printre care se numără şi ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.

"Îi somăm public pe membrii Comisiei de buget - finanţe din Senatul României să trimită în plen un raport negativ pentru Legea de adoptare a Ordonanţei 114/2018. Parlamentarii puterii PSD - ALDE - UDMR din Comisia de buget-finanţe din Senatul României care pot opri OUG 114 sunt: Arcaş Viorel (PSD), Mihu Ştefan (PSD), Lupu Victorel (PSD), Niţă Ilie (ALDE), Piţurcă Roxana (PSD), Soporan Aurel (PSD), Tanczos Barna (UDMR), Teodorovici Eugen (chiar el!). Înţelegeţi o dată pentru totdeauna că OUG 114 bagă economia în faliment şi opriţi dricul pe care aţi aşezat România", a completat Dancă.

Liberalul a reproşat liderilor coaliţie de guvernare că nu înţeleg cât de nocivă este OUG 114 privind introducerea unor măsuri fiscale, printre care numără şi „taxa pe lăcomie” pentru bănci, precizând că actul normativ a fost contestat de Comisie Europeană şi de forurile de experţi internaţionali.

„Pur şi simplu, aceşti nenorociţi - Dragnea, Vâlcov, Teodorovici, Tăriceanu şi Hunor - nu vor să înţeleagă cât de nocivă este Ordonanţa 114 pentru economie şi pentru nivelul de trai al tuturor românilor pentru că supra-taxarea acestor companii o vom plăti cu toţii prin facturi mai mari la gaze, energie electrică, carburanţi, telefon şi Internet, rate mai mari la bancă şi scumpiri în lanţ la alimente şi bunuri de larg consum. OUG114 e din acelaşi pattern ca în cazul legilor justiţiei: toată lumea îţi spune că e proastă, Comisia Europeană, foruri asociative, foruri de experţi internaţionali, agenţii de raiting, numai PSD-ALDE o ţin langa pe a lor”, a explicat Ionel Dancă.

El a mai spus că PSD-ALDE are o maladie distructiv-obsesivă în cazul OUG 114, la fel cum a avut şi în cazul ordonanţei de urgenţă 13 pe justiţie.

„E o maladie distructiv-obsesivă a acestei guvernări, care în cazul Justiţiei a reuşit să fie stăvilită cu greu şi nu pe deplin, prin largi manifestaţii de stradă şi prin pârghii parlamentare şi extra-parlamentare. Însă, în cazul economiei este vorba de efecte directe imediate care se vor vedea în nivelul de trai al fiecărui român. E ca şi cum OUG 13 ar fi rămas în vigoare şi ar fi scăpat de dosare penale întreaga protipendadă infracţională PSD-ALDE, doar că acest impact este translatat în economie”, a conchis purtătorul de cuvânt al PNL.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat, la începutul acestei luni, că liberalii vor trimite Comisiei Europene un material informativ despre OUG 114/2018 privind unele măsuri fiscale, printre care introducerea „taxei pe lăcomie” pentru bănci.

Guvernul a adoptat pe 21 decembrie ordonanţa de urgenţă 114 privind măsurile fiscale, numită şi OUG privind „taxa pe lăcomie”.

Principalele prevederi: Preţul la gaze şi energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; mişcorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% şi majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici