PNL nu mai participă la consultări cu Băsescu până nu devine mediator

Conducerea PNL a decis, luni, ca liberalii să nu mai participe la consultări cu preşedintele Traian Băsescu până când acesta nu va avea o atitudine de mediator, a anunţat Crin Antonescu, precizând că PNL va merge la reuniuni la Cotroceni doar în cazul unor situaţii de criză.

22 afișări
Imaginea articolului PNL nu mai participă la consultări cu Băsescu până nu devine mediator

PNL nu mai participă la consultări cu Băsescu până nu devine mediator (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"PNL este decis să nu mai fie element de decor în acţiunile pur mediatice şi partizane ale preşedintelui Traian Băsescu. Am luat decizia de a nu mai participa la niciun fel de consultări convocate de Traian Băsescu până când atitudinea, acţiunea şi discursul politic ale domniei sale nu vor semăna cu ceea ce înseamnă un preşedinte echilibrat, moderator, un preşedinte care nu e partizan", a sspus Crin Antonescu, la finalul şedinţei BPC.

El a subliniat că liberalii vor participa doar la consultările impuse de Constituţie privind problemele majore de politică externă, o criză de Guvern sau dizolvarea Parlamentului.

"Nu vom participa decât la consultări impuse de situaţiile limită prevăzute în Constituţie, cum ar fi o problemă majoră de politică externă sau de siguranţă naţională, o criză de Guvern, dizolvarea Parlamentului sau alte situaţii care nu se pot rezolva decât prin acţiunea directă a preşedintelui României. În rest, la consultări pe care domnul Băsescu din motive mediatice şi partizane le inventează, PNL nu va mai lua parte", a spus liderul PNL.

El a subliniat că, după aproape şase ani de zile, liberalii sunt definitiv convinşi că preşedintele nu se comportă aşa cum spiritul Constituţiei i-o cere.

"Preşedintele are această prerogativă a consultărilor tocmai pentru că se presupune că este deasupra partidelor politice. El face aceste consultări tocmai pentru că ar trebui să aibă calitatea de mediator, adică de actor politic non-partizan. De şase ani, preşedintele Traian Băsescu ne arată exact contrariul şi PNL este decis să nu mai fie element de decor în acţiunile pur mediatice şi partizane ale preşedintelui Traian Băsescu", a conchis Crin Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu are programate luni, de la ora 17.00, consultări cu formaţiunile parlamentare pe tema deciziei Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea unor prevederi din Legea de organizare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici