PNL, prins la mijloc în criza gunoaielor din Sectorul 1. Burduja: „Soluţia este medierea. Asistăm la show mediatic”

  • Soluţia cea mai bună la problema gunoaielor din Sectorul 1 este transparenţa, spune preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja.
  • El crede se poate ajunge la o renegociere a contractului între primarul Clotilde Armand şi firma de salubritate Romprest.
189 afișări
Imaginea articolului PNL, prins la mijloc în criza gunoaielor din Sectorul 1. Burduja: „Soluţia este medierea. Asistăm la show mediatic”

PNL, prins la mijloc în criza gunoaielor din Sectorul 1. Burduja: „Soluţia este medierea. Asistăm la show mediatic”

Sebastian Burduja spune, la RFI, că PNL Sector 1 se poziţionează „de partea cetăţenilor” în problema gunoaielor.

„Fără să folosesc un clişeu, ne poziţionăm de partea cetăţenilor, care au nişte obiective foarte simple: în primul rând, să trăiască într-un oraş curat, în al doilea rând, să nu ne batem joc de banii lor din banii publici şi în al treilea rând, să fie respectată legea”, a spus Burduja.

Preşedintele PNL Sector 1 afirmă că „dacă nu suntem atenţi, Primăria expune cetăţenii Sectorului 1 la un imens risc în justiţie. Sunt penalităţi de ordinul a zeci de milioane de euro, pe care riscăm să le plătim, deci lucrurile trebuie făcute ca la carte”.

El e de părere că o renegociere a contractului dintre Primăria Sectorului 1 şi Romprest poate fi luată în calcul.

„Eu cred că acest contract poate fi renegociat şi soluţia este o mediere. Avem mai multe variante aici. Putem merge înainte la război, să continuăm acest show mediatic şi eu cred în bună măsură de imagine, dar riscăm foarte mult ca în instanţă, Primăria să fie în culpă, pentru că şi acel contract probabil e scris destul de bine şi se şi vede de altfel cât de greu este să fie reziliat sau putem să ne aşezăm la o masă a dialogului, transparent, cu presă, cu societatea civilă, cu experţi din zona academică şi să fie găsită o soluţie corectă pentru ambele părţi”, a mai spus preşedinele PNL Sector 1.

Întrebat dacă PNL îşi reproşează ceva din acest conflict, ţinând cont că e vorba de un contract semnat în 2008 de fostul primar liberal Andrei Chiliman, Sebastian Burduja a răspuns: „Nu văd ce ni se poate imputa, atât timp cât implementarea acestui contract este apanajul primarului (...). Eu nu l-am cunoscut în viaţa mea pe domnul Chiliman, nu îl cunosc pe acest domn. A ni se imputa acum o decizie validată până la urmă în instanţă, până acum cel puţin, mi se pare doar o tactică electorală, nimic mai mult”.​

Conflictul dintre primarul Sectorului 1, Clotilde Armand şi firma de salubritate Romprest continuă. Prefectul Capitalei a refuzat să declare starea de alertă în Sector, aşa cum îi ceruse Armand. Între timp, o instanţă a decis executarea silită a Primăriei, într-un proces cu Romprest.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pnl,
burduja,
armand

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici