PNL propune un Cod al incompatibilităţilor. ANI ar putea avea şi un rol de control preventiv

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, vineri, că PNL va elabora un Cod al incompatibilităţilor pentru a preveni corupţia, afirmând că ANI ar putea avea şi un rol de control prevenitiv, urmând ca instituţia să primească fonduri suplimentare, pentru suplimentarea personalului.

79 afișări
Imaginea articolului PNL propune un Cod al incompatibilităţilor. ANI ar putea avea şi un rol de control preventiv

PNL propune un Cod al incompatibilităţilor. ANI ar putea avea şi un rol de control preventiv (Imagine: Razvan Chirita / Mediafax Foto)

"Ne propunem să şi facem un apel şi către celelalte partide politice să uniformizeze legislaţia în domeniul regimului incompatibilităţilor adică să gândim un cod al incompatibilităţilor pentru a încuraja integritatea şi pentru a preveni corupţia, pentru că în acest moment (...) sunt nu mai puţin de 275 de acte normative, în care se face trimitere la conflictul de interese", a declarat copreşedintele PNL Vasile Blaga, la finalul Colegiului Director, reunit la Poiana Braşov.

Vasile Blaga a mai afirmat că PNL nu îşi propune să restrângă aria incompatibilităţilor sau să intervină în funcţionarea ANI sau a altor instituţii, afirmând că PNL va propune însă ca Agenţia să aibă şi "un rol de control prevenitiv, ex-ante", dându-i posibilitatea să facă acest lucru prin alocări de fonduri suplimentare pentru a creşte numărul personalului, aferent acestor scopuri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici