PNL şi PDL au depus la Cameră moţiunea simplă „Ministerul MTO - minciună, taxare, oprirea economiei”

PNL şi PDL au depus, marţi, la Camera Deputaţilor moţiunea simplă intitulată „Ministerul MTO - minciună, taxare, oprirea economiei”, a anunţat în plenul acestui for legislativ deputatul PNL Eugen Nicolăescu.

193 afișări
Imaginea articolului PNL şi PDL au depus la Cameră moţiunea simplă „Ministerul MTO - minciună, taxare, oprirea economiei”

PNL şi PDL au depus la Cameră moţiunea simplă „Ministerul MTO - minciună, taxare, oprirea economiei” (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor urmează să stabilească data la care această moţiune va fi dezbătută de către deputaţi.

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a precizat într-o conferinţă de presă că moţiunea simplă a fost semnată de 108 deputaţi PNL şi PDL.

El a precizat că în moţiunea simplă sunt criticate trei aspecte legate de situaţia economică.

”Primul se referă la lipsa de performanţă economică şi de orice fel de coerenţă şi de predictibilitate a politicilor bugetare şi fiscale. În al doilea rând, Ministerul Finanţelor este responsabil pentru că a ignorat toate semnalele venite din societate, toate avertismentele cu privire la consecinţele negative ale măsurilor luate de Guvern, dar a ignorat şi propunerile constructive ale opoziţiei”, a spus Nicolăescu.

El a acuzat-o pe Ioana Petrescu de faptul că este ”depăşită” de funcţia pe care o deţine.

”Anul acesta este pe cale să devină anul eşecului economic pentru România, din cauza politicii de supraimpozitare şi de tăiere de investiţii aplicată de Ministerul Finanţelor Publice”, a mai declarat Nicolăescu.

De asemenea, deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu a susţinut că spre deosebire de începutul anului 2009 acum cauzele intrării în recesiune nu sunt unele externe, ci interne, determinate de Guvernul Ponta.

”Politica dusă de Guvernul Ponta este una greşită, ne îndreaptă spre dezastru economic şi bugetar. Politica de supraimpozitare şi de tăiere a investiţiilor sunt cauzele principale ale intrării României în recesiune”, a afirmat deputul PDL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici