PNL şi USR solicită înfiinţarea unor comisii de anchetă pentru TVR şi CNA

Parlamentarii PNL şi USR au depus, joi, la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, solicitări pentru înfiinţarea a două comisii parlamentare de anchetă, una pentru analizarea cheltuielilor la TVR şi o alta care să cerceteze activitatea CNA.

158 afișări
Imaginea articolului PNL şi USR solicită înfiinţarea unor comisii de anchetă pentru TVR şi CNA

PNL şi USR soclicită înfiinţarea unor comisii de anchetă pentru TVR şi CNA

„Asăzi, am depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor o soclicitare din partea PNR şi USR pentru constituirea a două comisii de anchetă, una pentru analizarea cheltuielilor din Societatea Naţională Televiziunea Publică şi o comisie de anchetă pentru analizarea activităţii Consiliului Naţional al Audiovizualului. La sfârşitul sesiunii trecute, am avut mai multe informaţii despre anumite cheltuieli făcute de conducerea Televiziunii Publice, cheltuieli cu invitaţii şi colaboratorii la anumite Talk Show-uri în cadrul acestei staţii publice, făcute cu Festivalul Naţional Cerbul de Aur şi Eurovizion. (...) am făcut o invitaţie către directorul general, doamna Doina Gradea, pentru audiere în cadrul Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor. Domnia sa a participat, la întrebările adresate, a găsit un singur răspuns, acela că nu ne poate aduce la cunoştinţă dacă aceste cheltuieli sunt reale sau nu, deoarece contractele făcute de TVR cu aceşti colaboratori sunt sub anumite clauze de confidenţialitate”, a declarat, joi, la Parlament, deputatul PNL Gigel Ştirbu.

Liberalul susţine că va solicita un audit al Curţii de Conturi la TVR.

„Am adresat o solicitare în scris în baza legii 544, răspunsul fiind acelaşi. Am luat legătura cu reprezentanţii noştri din Consiliul de administraţie, dânşii au făcut o solicitare de introducere pe ordinea de zi pentru o discuţie la ultima şedinţă a Consiliului de administraţie pentru o discuţie vizavi de aceste clauze abuzive. Bine-nţeles că nu a fost pusă pe ordinea de zi. Voi solicita în scris Curţii de Conturi un audit pe această speţă la Televiziunea Publică”, a adăugat Ştirbu.

Referitor la înfiinţarea unei comisii de anchetă privind activitatea CNA, deputatul USR Iulian Bulai a spus că aceasta este necesară pentru că soluţionarea sesizărilor durează prea mult.

„Am sesizat mai multe abuzuri în această instituţie (CNA - n.r.). Avem câteva certitudini legate de proasta funcţionare a lucrurilor din această instituţie. S-a ajuns la un grad de reacţie foarte grav, anume, suspendarea unei televiziuni. Se puteau apela la alţi paşi pentru a ajunge în această situaţie. CNA este disfuncţională datorită timpului pe care îl alocă verificării fiecărei sesizări în parte. O sesizare făcută CNA are nevoie între 3 luni şi 12 luni pentru a putea fi soluţionată. În ultimul an, o singură televiziune a primit 15 sancţiuni financiare. Este un caz deosebit, pentru că această televiziune nu aparţine unui grup de televiziuni care ar fi prietenoase aprtidelor de la guvernare”, a declarat, joi, la Parlament, deputatul USR Iulian Bulai.

El a adăugat că doar două televiziuni au fost cercetate în legătură cu transmisia manifestaţiei din 10 august.

„Au fost doar două televiziuni care au făcut obiectul unor cercetări din partea CNA cu privire la tarnsmisia evenimentelor din data de 10 august. Aici vorbim doar de posturile Realitatea TV şi România TV. Considerăm aceste fapte ca fiind evidenţe ale unei politici partizane şi vrem să aflăm mai multe despre cum se iau deciziile în această instituţie. Trebuie să aflăm de ce această instituţie foloseşte un an de zile pentru a discuta o anumită cauză. Trebie să răspundă acuzaţiilor de partis-pris-uri în amendarea unor televiziuni şi în protejarea altora”, a explicat Bulai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici