PNL sistează tratativele privind Regulamentul Camerei până ce Anastase demisionează

PNL a decis, luni, în BPC, să sisteze tratativele privind Regulamentul Camerei Deputaţilor, până când Roberta Anastase nu demisionează din funcţia de preşedinte al forului legislativ.

23 afișări
Imaginea articolului PNL sistează tratativele privind Regulamentul Camerei până ce Anastase demisionează

PNL sistează tratativele privind Regulamentul Camerei până ce Anastase demisionează (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Am decis să sistăm orice discuţii, negocieri, tratative privind modificarea Regulamentului Camerei sau îmbunătăţirea activităţii în această instituţie până când preşedintele Roberta Anastase nu demisionează", a declarat liderul PNL Crin Antonescu, la finalul şedinţei BPC.

Preşedintele PNL a precizat că formaţiunea sa este "cât se poate de deschisă" propunerilor de ameliorare a activităţii Camerei Deputaţilor, dar consideră că aceste lucruri sunt distincte de faptul că Roberta Anastase nu mai poate conduce o instituţie atât de importantă după faptele "comise" la votul privind Legea pensiilor.

"Eu cred că PDL are minima obligaţie şi minima responsabilitate, dacă vrea ca lucrările Camerei să se desfăşoare normal, să amendeze prin schimbarea din această funcţie a doamnei Roberta Anastase pentru cele întâmplate la Cameră", a spus liderul PNL.

Antonescu a subliniat că, dacă PDL doreşte prin semnarea unui acord privind modificarea Regulamentului de către toţi liderii de grup, să o "spele" din punct de vedere politic pe Roberta Anastase, liberalii îşi exprimă dezacordul faţă de acest lucru, considerând că între modificarea Regulamentului şi ceea ce s-a întâmplat la votul privind Legea pensiilor există o distincţie majoră.

La rândul său, vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a precizat că problemele grave la votul Legii pensiilor nu ţin de hibele Regulamentului şi că acestea au apărut din cauza acţiunii preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, şi nu a Regulamentului acestui for.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, joi, că a stabilit împreună cu liderii de grup, prin consens, şase principii privind modificarea Regulamentului acestui for legislativ, care urmează să fie supuse aprobării conducerilor partidelor parlamentare.

Ea a precizat că s-a convenit asupra a şase principii cu care fiecare lider de grup va merge în faţa forului statutar al partidului său pentru a fi aprobate.

"Ne vom vedea luni - când sunt birourile permanente ale partidelor -, şi, dacă există acordurile partidelor, trecem la procedura semnării, dacă există lucruri de modificat, pe aceeaşi procedură a consensului, le vom discuta", a spus atunci Anastase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici