PNL Suceava vrea fuziune prin absorbţie cu PDL şi conduceri bicefale până după localele din 2016

Delegaţia Permanentă a PNL Suceava a decis, duminică, să propună Congresului partidului fuziunea prin absorbţie cu PDL sub identitatea PNL, precum şi o perioadă de tranziţie, cu conduceri bicefale în organizaţiile locale până după alegerile locale din 2016.

151 afișări
Imaginea articolului PNL Suceava vrea fuziune prin absorbţie cu PDL şi conduceri bicefale până după localele din 2016

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că Delegaţia Permanentă a PNL a votat cu patru abţineri şi două voturi "împotrivă" aderarea PNL la PPE, iar dintre cele două candidaturi pentru funcţia de preşedinte al PNL, cu o abţinere, s-a decis ca cei 30 de delegaţi suceveni la congres să voteze pentru Klaus Iohannis.

El a menţionat că discuţii aprinse au fost determinate de proiectul fuziunii PNL-PDL, iar în urma dezbaterilor Delegaţia Permanentă a PNL Suceava a stabilit ca fuziunea să se facă cu menţinerea identităţii PNL şi prin absorbţie.

"PDL are nevoie urgentă să facă parte din PNL, altfel va fi destructurat de PSD şi de PMP", a spus Băişanu.

El a mai arătat că o altă propunere a liberalilor suceveni este ca după fuziunea prin absorbţie şi stabilirea conducerii centrale a formaţiunii să se menţină, până după alegerile locale, în organizaţiile judeţene şi locale, conduceri bicefale PNL-PDL, fiind necesară o perioadă de tranziţie.

Liderul PNL Suceava a subliniat că primul extemporal al noului partid va fi la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, când "lucrurile se vor lămuri".

Deputatul Alexandru Băişanu a mai spus că mulţi dintre cei care sunt acum în PDL au făcut primii paşi în politică în PNL şi sunt aşteptaţi cu drag în PNL, dar că nu-i poate "lua în braţe" pe toţi democrat-liberalii, reamintind că aceştia au sprijinit măsurile de tăieri de salarii.

"Asta e. Dacă vrei să faci politică trebuie să te obişnuieşti să mai înghiţi şi câte o broască", a spus Băişanu, apreciind că cea mai mare "broască" ar fi chiar fuziunea PNL-PDL, dar este o fuziune pe care o acceptă în condiţiile în care acest proiect de unificare a dreptei este mai important decât proiectele personale.

El a mai spus că ar trebui ca cele două partide să fie "curăţate" de cei care nu fac cinste noţiunii de liberalism şi de demnitate, iar dacă acest lucru se va realiza, noul partid va fi cel mai puternic din ţară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici