PNL, ţinta atacurilor Opoziţiei în plenul Camerei Deputaţilor: Nu putem cere românilor să respecte regulile dacă noi încâlcăm aici Constituţia

  • Opoziţia atacă PNL în dezbaterea pentru proietul stării de alertă
  • PSD dă asigurări că proiectul nu va fi votat cu amendamentul neconstituţional adus de PNL
  • USR a criticat atitudinea Guvernului din ultimele luni, în gestionarea crizei COVID-19
2183 afișări
Imaginea articolului PNL, ţinta atacurilor Opoziţiei în plenul Camerei Deputaţilor: Nu putem cere românilor să respecte regulile dacă noi încâlcăm aici Constituţia

După nouă ore şi jumătate, cearta dintre PNL şi Opoziţie continuă. PSD acuză liberalii că introduc amendamente neconstituţionale.

"Vom decide să fim respronsabili, vom vota proiectul de lege în forma modificată substanţial în Camera Deptuaţilor şi Senat, fără amendamentul neconsituţional, pentru că cu acel amendament această lege nu putea fi votată.  (...) Nu puteam vota o lege prin care să cerem românilor să respecte reguli şi restricţii, încâlcând la votul pe acea lege, Legea Fundamentală a ţării, Constituţia", a transmis liderul de grup al PSD, Alfred Simonis.

Liderul Pro România, Victor Ponta a salutat decizia liderilor de grup de a reveni asupra articolului propus de Florin Roman.

"Vreau să felicit toţi liderii de grup care  în urmă cu câteva momente au decis să revenim asupra acelui articol neconstituţional evident, car spunea că leagea intră în vigoare mai repede decât prevede Constituţia", a spus Ponta.

Şi USR a avut de reproşat atitudinea Guvernului în ce priveşte tranziţia de la starea de urgenţă, la starea de alertă.

"Întreg procesul de elaborare a acestei legi şi ce s-a întâmpalt ieri şi astăzi în Parlament arată ca un fiasco, ca o secvenţă de bâlbe, după cum ne-a obişnuit acest Guvern în utlimele două luni din acest an ", a punctat liderul USR Cătălin Drulă.

Liderul de grup al deputaţilor PNL a avut şi el ceva de spus în privinţa amendamentelor aduse de USR, la proiectul pentru starea de urgenţă.
 
"Îi întreb pe populiştii de la USR - vă asumaţi viitoarele decese din România pentru ceea ce aţi propus, stimaţi populişti? Când o să aveţi măcar o zi de Guvernare în ţara asta o să fim de acord să veniţi să ne spuneţi ce avem de făcut", a spus Roman.

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a dezbătut proiectul de lege privind insittuirea stării de alertă, de două ori în aceeaşi zi. Poriectul este dezbătut şi votat în acest moment în plenul Camerei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici