PNL va ataca la CC proiectele pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat miercuri, la finalul CNEx, că liberalii au decis în comisiile de specialitate că vor ataca singuri la Curtea Constituţională cele două Legi pe care Guvernul Boc şi-a asumat răspunderea luni în faţa Parlamentului.

19 afișări
Imaginea articolului PNL va ataca la CC proiectele pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea

PNL va ataca la CC proiectele pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Întrebat dacă liberalii atacă la CC legile asumate de Guvern în cazul în care moţiunea de cenzură nu trece de Parlament, Vosganian a declarat că acest subiect a fost deja discutat de comisiile de specialitate ale PNL care au decis ca sesizarea către Curtea Constituţională să vizeze ambele legi pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea.

"În situaţia în care moţiunea nu trece, deja ieri (marţi-nr) în cadrul întâlnirii cu comisiile de specialitate am discutat formula de atac la CC, ea va fi direcţionată pe ambele proiecte pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea", a susţinut Varujan Vosganian.

Liderul PNL a precizat că liberalii vor depune singuri această sesizare către Curtea Constituţională.

"În ceea ce priveşte motivarea noastră la CC, vom face o motivare proprie, opinia noastră este că în această privinţă PNL îşi poate asuma sesizarea Curţii. Faptul că nu am putut angaja o moţiune de cenzură proprie s-a datorat lipsei numărului de semnături, acest incovenient va fi depăşit în momentul sesizării la CC", a conchis Vosganian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici