PNL va contesta la CCR votul pentru componenţa Consiliului pentru Combaterea Discriminării, după amendarea lui Iohannis

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a anunţat că liberalii vor contesta la CCR votul pentru componenţa CNCD, după ce instituţia a decis să-l amendeze pe preşedintele Klaus Iohannis cu 2.000 lei pentru folosirea termenului "penali" şi "inculpaţi" în conferinţă de presă.

425 afișări
Imaginea articolului PNL va contesta la CCR votul pentru componenţa Consiliului pentru Combaterea Discriminării, după amendarea lui Iohannis

PNL va contesta la CCR votul pentru componenţa Consiliului pentru Combaterea Discriminării, după amendarea lui Iohannis

"PNL va contesta la Curtea Constituţională a României votul pentru componenţa CNCD, un vot care nu a respectat, sub nicio formă, legislaţia şi echilibrul politic parlamentar. Acapararea de către PSD-ALDE a acestei instituţii confirmă politica de a reduce la tăcere şi de a subordona orice persoană sau forţă care nu este pe placul celor care au pus mâna pe România. Acum, Dragnea şi Tăriceanu au folosit Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării împotriva Preşedintelui României, pentru a îl cenzura, pentru a îl intimida ca să nu mai vorbească liber despre faptul că Guvernul şi Parlamentul sunt manevrate astăzi, în mod indubitabil, de nişte penali. Mâine poate fi oricine altcineva în situaţia Preşedintelui.Prin sancţionarea ilegală a Preşedintelui Klaus Iohannis, la sesizarea unui site subordonat politic, majoritatea politizată din Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a prejudiciat grav credibilitatea uneia dintre instituţiile care are acută nevoie de credibilitate pentru a îşi face bine treaba", a anunţat joi Raluca Turcan pe Facebook.

Aceasta spune că în procedura de numire a membrilor din Colegiul CNCD ar trebui să existe echilibru în ceea ce priveşte partidele, dar că reprezentantul PNL a fost respins.

"Cu prilejul recentelor alegeri pentru o parte din locurile rămase vacante din Colegiu, nominalizarea PNL a fost respinsă în plenul Parlamentului, votându-se, în locul ei, un reprezentant al ALDE, astfel asigurându-se o majoritatea politizata pentru a lua decizii discreţionare în legătură cu sesizările care privesc oameni politici incomozi actualei puteri. E limpede că PSD şi ALDE nu înţeleg şi dispreţuiesc principii fundamentale ale statului de drept cum sunt libertatea de exprimare, egalitatea în faţa legii şi funcţionarea democratica a instituţiilor statului", a mai spus Raluca Turcan.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că va contesta decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de a-l sancţiona cu 2.000 de lei, considerând măsura ca fiind una politică.

Potrivit anunţului oficial al CNCD: "Utilizarea termenului "penali" de către preşedintele României, Klaus Iohannis, reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate a persoanelor care se află în procedură judiciară fara a fi condamnaţi, potrivit art. 2, alin. 1, si art 15. din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat amenda contravenţională în cuantum de 2000 lei".

În acest caz votul a fost de cinci la patru. Sesizarea a fost depusă de Lumea Justiţiei în luna februarie la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) şi vizează folosirea etichetelor ”penali” şi ”inculpaţi”, în conferinţe de presă, de către preşedintele Klaus Iohannis şi Laura Codruţa Kovesi celor care "atacă justiţia".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici