PNL va depune o moţiune simplă pe Muncă

PNL va depune o moţiune simplă pe Muncă, a anunţat liderul partidului, Crin Antonescu, după şedinţa BPC de luni.

18 afișări
Imaginea articolului PNL va depune o moţiune simplă pe Muncă

PNL va depune o moţiune simplă pe Muncă (Imagine: Mediafax Foto)

Biroul Politic Central al PNL a adoptat o rezoluţie în acest sens.

"Pe noi ne interesează în materie de politici să se renunţe la această aberaţie pe care o vedem în chestiunea drepturilor de autor. Că asta înseamnă şi demiterea sau plecarea ministrului, e mai puţin important", a precizat Crin Antonescu.

Preşedintele PNL a menţionat că din punct de vedere politic este importantă concluzia rezoluţiei adoptate luni de BPC.

"Concluzia rezoluţiei e importantă din punct de vedere politic şi ea înseamnă aceea că PNL a decis să iniţieze şi să depună moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, indiferent de numele acestuia şi cu toate că în cadrul remanierii (...) persoana ministrului s-a schimbat. O moţiune simplă este îndreptată cu prioritate împotriva unei politici guvernamentale greşite şi abia în secundar vizează persoana ministrului. În acelaşi timp, PNL iniţiază dialogul cu reprezentanţii asociaţiilor profesionale ale scriitorilor, ale artiştilor, ale jurnaliştilor, precum şi cu organizaţiile societăţii civile pentru stabilirea unui plan comun de acţiuni menite să pună capăt adevăratei terori financiar-fiscale a guvernării Băsescu-Udrea-Boc", a adăugat liberalul.

El a precizat că moţiunea va fi depusă la Camera Deputaţilor.

Intenţia liberalilor de a depune această moţiune simplă a fost anunţată înaintea remanierii ministrului Muncii.

Săptămâna trecută, ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a fost remaniat, el fiind înlocuit cu Nelu Ioan Botiş.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că liberalii îşi menţin intenţia de a depune o moţiune simplă împotriva măsurilor luate de Ministerul Muncii, dacă noul ministru nu va remedia situaţia DDA şi a precizat că demersul nu vizează persoane, ci politici.

Joi a fost supus dezbaterii publice un proiect de modificare şi completare a Legii 571/2003 privind Codul Fiscal - care ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2011 şi să se aplice începând cu veniturile aferente lunii ianuarie 2011 -, ce prevede că persoanele cu venituri din activităţi independente vor plăti contribuţii de asigurări sociale de cel puţin 25,36% şi până la 35% din venituri, aproape dublu faţă de nivelul actual.

Legea 571/2003 privind Codul fiscal a fost modificată şi completată în iunie 2010 prin OUG 58. Prin noile prevederi, din iulie 2010, persoanele care obţin venituri de natură profesională, inclusiv din drepturi de autor, sunt obligate să plătească pentru acestea contribuţii de asigurări sociale pentru şomaj, pensie şi asigurări de sănătate.

Premierul Emil Boc a discutat, vineri, într-o întâlnire informală, cu noii miniştri ai Muncii şi Finanţelor, Ioan Botiş şi Gheorghe Ialomiţianu, despre modificările la OUG 58/2010 şi la normele de aplicare a acesteia.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat agenţiei MEDIAFAX, după întâlnire, că modificările la OUG 58/2010 şi la normelor de aplicare a acesteia vor fi definitivate după dezbaterea lor în Consiliul Economic şi Social, urmând să fie prezentate spre adoptare în şedinţa de săptămâna viitoare a Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici