PNL vrea comisie de anchetă pentru Autoritatea pentru Protecţia Datelor

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a declarat, luni, după Biroul Executiv al partidului, că liberalii vor comisie de anchetă cu privire la Autoritatea de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal şi la demersul acesteia împotriva unei instituţii de presă independente.

231 afișări
Imaginea articolului PNL vrea comisie de anchetă pentru Autoritatea pentru Protecţia Datelor

PNL vrea comisie de anchetă pentru Autoritatea pentru Protecţia Datelor

„Partidul Naţional Liberal solicită comisie de anchetă cu privire la Autoritatea de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal şi la demersul acestei instituţii, împotriva unei instituţii de presă independente, ameninţând această instituţie cu amendă şi cu presiune dacă nu dezvăluie sursele de informaţii. Ce poate fi mai antieuropean şi mai antidemocratic decât să soliciţi unei instituţii de presă să facă publice sursele de informaţii. Practic, prin acest comportament se creează premiza ca o instituţie a statului Român să funcţioneze din nou la comanda unei singure persoane şi să intimideze o instituţie de presă liberă care a ajuns în posesia unor documente, ce e drept foarte relevante legate de domnul Liviu Dragnea.”, a declarat secretarul general al liberalilor, Robert Sighiartău, după BEx PNL

Propunerea de începere a procedurii de revocare a preşedintelui Autorităţii pentru Protecţia Datelor a fost făcută de secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, au adăugat sursele citate.

Pe 8 noiembrie, Rise Project a anunţat pe Facebook că Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP) le-a solicitat jurnaliştilor să divulge sursele în cazul valizei găsite în Teleorman, acuzându-l pe Liviu Dragnea că ar fi în spatele acestor presiuni.

De cealaltă parte, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a anunţat, a doua zi, că a solicitat informaţii de la Rise Project ca urmare a sesizării primite de la o persoană fizică, care a semnalat posibile încălcări ale legislaţiei privind protecţia datelor.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu ştie de demersul iniţiat de Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal şi că nu el este în spatele presiunilor făcute de instituţie asupra jurnaliştilor de la publicaţia menţionată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici