PNL vrea Justiţia. Rareş Bogdan: Pentru că există o istorie, mă voi bate ca Ministerul Justiţiei să fie la PNL

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat că singurul minister pentru care se va bate să fie la PNL este cel al Justiţiei, „pentru că există o istorie”.

1640 afișări
Imaginea articolului PNL vrea Justiţia. Rareş Bogdan: Pentru că există o istorie, mă voi bate ca Ministerul Justiţiei să fie la PNL

PNL vrea Justiţia. Rareş Bogdan: Pentru că există o istorie, mă voi bate ca Ministerul Justiţiei să fie la PNL

Rareş Bogdan a spus luni că PNL va da premierul, „cum este absolut firesc, deşi numele acestuia este apanajul preşedintelui”.

În ceea ce priveşte negocierile cu USR, Rareş Bogdan spune că trebuie continuate discuţiile în privinţa foştilor miniştri USR care au participat la demiterea Guvernului.

„Este absolut firesc ca în cazul în care continuăm să construim coaliţia cu cei din USR să discutăm despre prezenţa sau nu a miniştrilor care şi-au dat jos guvernul în viitorul executiv, dacă domniile lor continuă cu condiţionalităţile legate de premier”, a spus liderul liberal.

Acesta a precizat că PNL nu va renunţa la UDMR, chiar dacă ar putea să asigure majoritatea necesară cu PSD.

„Dacă e cazul PSD, vom face o alianţă paritară, excluzând însă miniştrii UDMR, doi sau trei, pentru că noi nu renunţăm la parteneriat, a fost un partener care din punctul nostru de vedere s-a comportat elegant. Chiar dacă am construi cu PSD şi am avea majoritate şi fără domniile lor, nu e cazul, trebuie să fie în continuare în guvern, în care să aibă 2,3 portofolii”, a mai spus Rareş Bogdan.

Acesta a susţinut că la întâlnirile cu PSD şi cu USR nu au fost înaintate nume, nici portofilii, dar că el se va lupta ca Ministerul Justiţiei să fie al PNL.

„Pentru a garanta celor 600.000 de oameni care au fost atunci în stradă şi pentru a garanta celor de la Bruxelles, datorită unei istorii a celor din Parlamentul României, nu înseamnă că cei actuali vor proceda la fel ca cei de acum 3,4 ani, dar pentru că există o istorie, consider că trebuie să garantăm că justiţia rămâne independentă şi eu singurul minister pentru care mă voi bate să fie la PNL, tocmai din perspectiva celor cu care stau de vorbă la Bruxelles şi a îngrijorărilor acestora, este Ministerul Justiţiei. În rest vor fi discuţii fireşti atât cu USR, cât şi cu PSD. Sigur că domnul Cîţu este fost ministru al Finanţelor, ştie cât este de important. Aşa pot şi eu să spun că Ministerul Dezvoltării este vital, Ministerul Tansporturilor poate cel mai impotant, este Ministerul Învăţământului că avem refoma România Educată. Fiecare minister e important”, a adăugat Rareş Bogdan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici