PNL vrea majoritate. Florin Roman spune că partidul este deschis să primească parlamentari de la Pro România şi ALDE

PNL este deschis să primească parlamentari de la Pro România şi ALDE, pentru că nu poate aduna o majoritate, declară la RFI liderul deputaţilor liberali, Florin Roman.

518 afișări
Imaginea articolului PNL vrea majoritate. Florin Roman spune că partidul este deschis să primească parlamentari de la Pro România şi ALDE

PNL este deschis să primească parlamentari de la Pro România şi ALDE

Florin Roman spune că PNL vrea stabilitate: „Noi am dori să ne îndreptăm spre stabilitate şi spre normalitate, pentru că dincolo de criza politică avem şi această situaţie generată de pandemia de coronavirus şi cred că România are nevoie mai mult ca niciodată de stabilitate şi de normalitate. Stabilitate ar însemna ca săptămâna viitoare, cât mai repede, să avem un vot de învestitură asupra Guvernului Cîţu şi categoric, să avem un Guvern cu puteri depline, care să poată gestiona aşa cum trebuie România în această perioadă".

Liderul deputaţilor PNL speră în formarea unei majorităţi parlamentare, aşa cum s-a întâmplat la moţiunea de cenzură care a dus la demiterea Guvernului Dăncilă.

„Am discutat cu toate partidele parlamentare, mai puţin cu cei de la PSD, care au anunţat clar că nu susţin niciun guvern liberal. Prin urmare, noi sperăm să generăm o majoritate, aşa cum am generat şi cu ocazia moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, pentru că aproape 20% dintre parlamentarii care au intrat în Parlament în 2016 pe lista unui partid între timp au trecut la alte partide sau sunt independenţi sau neafiliaţi", afirmă Roman.

Potrivit acestuia, Guvernul Cîţu va primi voturi şi de la Pro România şi ALDE: „Dacă e să ne uităm la diferenţa între declaraţii publice şi votul efectiv, o să vedeţi de exemplu că în cazul Pro România, mult mai mulţi membri ai grupului parlamentar au votat şi celelalte guverne, deşi Victor Ponta anunţase că nu va fi un vot de exemplu pentru Guvernul Orban II. Dacă vă uitaţi la ALDE, e aceeaşi situaţie, au fost mai mulţi parlamentari care au votat Guvernul şi sigur, încercăm să găsim numărul necesar de 233 de parlamentari (...). Vom avea voturi şi de la Pro România şi de la ALDE".

Întrebat dacă PNL este deschis să primească alţi parlamentari de la Pro România şi ALDE, deputatul a răspuns: „Da. Au fost situaţii în care am primit astfel de parlamentari, pe cei care au votat alături de Guvernul liberal şi şi-au asumat public acest lucru. Altă soluţie nu există, pentru că matematica e destul de simplă: nu poţi aduna această majoritate, decât dacă faci genul ăsta de compromis".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici