PNŢCD: Lupu nu mai are calitatea de membru al Partidului, Pavelescu este singurul preşedinte

PNŢCD dezminte informaţia potrivit căreia Aurelian Pavelescu a fost exclus din partid, menţionând că Vasile Lupu, cel care a făcut anunţul, nu mai are calitatea de membru al formaţiunii.

795 afișări
Imaginea articolului PNŢCD: Lupu nu mai are calitatea de membru al Partidului, Pavelescu este singurul preşedinte

Aurelian Pavelescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Mass-media a preluat, din nou, o ştire falsă, potrivit căreia preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, ar fi fost exclus din partid. Prin prezentul Comunicat dezminţim această informaţie, care a fost preluată de presă fără a fi verificată. În fapt, Comunicatul privind excluderea din partid a d-lui Aurelian Pavelescu a fost emis de dl. Vasile Lupu, care nu mai are calitatea de membru al partidului, precum şi de alte persoane, care, de asemenea, nu mai au calitatea de membri, fiind excluse din partid. Aceste persoane au pierdut, irevocabil, procesele pe care le-au intentat partidului şi dezinformează opinia publică. Aceleaşi persoane, în urma cu 3 săptămâni au emis, de asemenea, un Comunicat prin care dl. Preşedinte Aurelian Pavelescu ar fi fost suspendat din partid. Menţionăm faptul că domnul Aurelian Pavelescu este singurul preşedinte al partidului înregistrat la Registrul partidelor politice, fiind reconfirmat în funcţie la Congresul ordinar al partidului din 20.04.2013", se arată în comunicatul PNŢCD.

Liderul ţărănist Vasile Lupu a declarat că liderul PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a fost exclus din partid, printr-o decizie luată de Biroul Naţional de Conducere, care s-a întrunit duminică la Iaşi.

Vasile Lupu a spus, într-o conferinţă de presă, că la Iaşi au fost prezenţi 10 din cei 15 membri ai BNC al PNŢCD, iar aceştia au decis excluderea lui Aurelian Pavelescu din PNŢCD şi organizarea unui congres extraordinar, pe 19 octombrie, când ar urma să fie aleasă o nouă conducere a partidului.

"La şedinţa anterioară a BNC, Pavelescu a fost suspendat din funcţia de preşedinte, dar el a continuat cu decapitările în filiale, astfel că azi (duminică - n.r.) am decis excluderea lui din partid”, a spus Lupu.

Ziarul "Gândul" relata, la începutul lunii iunie, că gruparea ţărăniştilor condusă de Vasile Lupu a votat pentru suspendarea de la preşedinţia PNŢCD a lui Aurelian Pavelescu, acesta replicând: "Le fac plângere penală, sunt influenţaţi de USL".

Ziarul nota şi că formaţiunea riscă să-şi piardă sediul central din cauza datoriilor.

"Deşi PNŢCD nu mai reprezintă astăzi decât un partid cotat sub 1%, care riscă să-şi piardă chiar şi sediul central din cauza datoriilor istorice, de aproximativ două miliarde de lei, situaţia la nivelul conducerii partidului a degenerat, conflictul urmând să fie soluţionat în instanţă. După o întâlnire fulger, gruparea ţărăniştilor condusă de Vasile Lupu a emis ieri un comunicat în care anunţă: «Biroul Naţional de Conducere al PNŢCD a hotărât cu unanimitate de voturi suspendarea lui Aurelian Pavelescu din funcţia de preşedinte al PNŢCD»", nota "Gândul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici