Podgorean, Davidoiu şi Tudor, aviz favorabil în comisii pentru posturile de ambasador

Carmen-Liliana Podgorean, Adrian Davidoiu şi Cristian Tudor au primit, marţi, aviz favorabil în comisiile reunite de politică externă pentru posturile de ambasador în Argentina şi Paraguay, Norvegia, respectiv Qatar.

370 afișări
Imaginea articolului Podgorean, Davidoiu şi Tudor, aviz favorabil în comisii pentru posturile de ambasador

Podgorean, Davidoiu şi Tudor, aviz favorabil în comisii pentru posturile de ambasador (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Carmen-Liliana Podgorean a primit aviz favorabil, care este consultativ, cu 18 voturi "pentru", pentru postul de ambasador în Argentina şi Paraguay.

Tot cu 18 voturi "pentru" au primit aviz favorabil Adrian Davidoiu pentru postul de ambasador în Norvegia şi Cristian Tudor, pentru funcţia de ambasador în Qatar.

În prezent, Carmen Podgorean este director general în cadrul MAE.

În vârstă de 60 de ani, Podgorean are gradul diplomatic de ministru plenipotenţiar.

Înainte de a intra în MAE în martie 1990, Carmen Podgorean a fost, în perioada septembrie 1978 - februarie 1990, muzeograf la Muzeul de istorie a mişcării democratice şi revoluţionare din România.

În cadrul Ministerului de Externe a fost referent, apoi ataşat de presă la Ambasada României din Belgia.

În anii 1998 şi 1999 a fost purtător de cuvânt, iar între 1 octombrie 2001 şi 29 decembrie 2001 a fost însărcinat cu afaceri la Ambasada României din Marea Britanie.

Între 2006 şi 2008 a fost ministru consilier la Direcţia OSCE, iar între 2008 şi 2012 a fost prim-colaborator al Ambasadei din Londra.

Din mai 2013 este coordonator naţional al Strategiei UE pentru Regiunea Dunării.

A absolvit în 1978 Facultatea de Istorie şi Filosofie, secţia Sociologie. Între 1992 şi 1993 a urmat un curs postuniversitar de relaţii internaţionale la Universitatea Bucureşti.

Vorbeşte engleza, franceza, germana, neerlandeza şi spaniola.

Este căsătorită cu Radu Podgorean, secretar de stat în MAE pentru relaţia cu Parlamentul.

Adrian Davidoiu, născut în 1967, a fost în anii 1989 şi 1990 profesor de română şi engleză la Târgovişte şi director al unor societăţi comerciale în perioada 1990-1995.

A intrat în MAE în 1997 şi a activat pe diverse posturi în cadrul misiunilor diplomatice din Spania, Finlanda, Austria şi Irlanda.

Este absolvent al Facultăţii de Filologie (română-engleză) din cadrul Universităţii Bucureşti.

Vorbeşte engleza, franceza, germana şi italiana.

Cristian Tudor are 33 de ani şi este absolvent al Facultăţii de limbi şi literaturi străine - secţia arabă şi al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Nicolae Titulescu.

Este doctor în ştiinţe militare şi informaţii.

A intrat în MAE în 2003 ca ataşat diplomatic, ulterior fiind secretar, iar din 2013 are gradul de consilier diplomatic. Cristian Tudor a activat la ambasadele din Siria şi Irak.

Este divorţat şi are un copil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici