Politico.eu: Sondajele naţionale arată PPE cu cele mai multe mandate la europarlamentare. În România, PSD pe primul loc

Site-ul politico.eu prezintă o analiză a sondajelor naţionale din statele membre UE care arată că la alegerile europarlamentare pe primul loc s-ar clasa grupul PPE, cu 170 de mandate, în timp ce în România PSD ar obţine 9 mandate, urmat de PNL cu 8 mandate.

3340 afișări
Imaginea articolului Politico.eu: Sondajele naţionale arată PPE cu cele mai multe mandate la europarlamentare. În România, PSD pe primul loc

Politico.eu: Sondajele naţionale arată PPE cu cele mai multe mandate. În România, PSD pe primul loc

Astfel, potrivit cifrelor centralizate în ultimele 6 luni de Poltico.eu, din sondajele naţionale, estimările pentru România indică faptul că PSD ar obţine 22,68%, (reprezentând 9 mandate), PNL - 8 mandate (n.r: totuşi în graficele prezentate de site-ul menţionat, pentru luna mai îi sunt alocate PNL mai multe procente decât PSD, şi anume 25,89%), Alianţa 2020 USR-PLUS - 15,99% (7 mandate), ALDE - 11,74% (4 mandate,) iar Pro România - 10,99%, (4 mandate). Conform sursei citate, UDMR şi PMP nu vor obţine niciun mandat în viitoarea legislatură a Parlamentului European. Numărul total de locuri pentru România în PE este 32.

De asemenea, datele centralizate de politico.eu, pe baza sondajelor realizate în statele membre ale UE, arată că din totalul de 751 de locuri configuraţia Parlamentului European va fi următoarea:

https://www.politico.eu/2019-european-elections/

Partidul Popular European (PPE) - 170 de mandate

Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D) - 149 de mandate

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa şi En Marche - 99 de mandate

partidele noi şi neafiliaţii - 75 de mandate

Alianţa Europeană a Popoarelor şi Naţiunilor (EAPN) a lui Matteo Salvini - 68 de mandate

Conservatorii şi Reformiştii Europeni - 63 mandate

Verzii/Alianţa Liberă Europeană - 56 mandate

Stânga Unită Europeană/Stânga Verde Nordică - 49 mandate şi Mişcarea Cinci Stele (M5S) - 22 mandate.

În perioada 23-26 mai 2019, cetăţenii din statele membre UE vor alege, prin vot direct, noul Parlament European. În România alegerile vor avea loc pe data de 26 mai.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici