Ponta a plecat spre Tirana, pentru Summit-ul SEECP

Premierul Victor Ponta a plecat spre Tirana, unde va participa, marţi, la Summit-ul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), alături de ministrul de Externe, principalele teme ale reuniunii vizând evoluţiile în plan regional şi perspectiva europeană a statelor din Balcanii de Vest.

461 afișări
Imaginea articolului Ponta a plecat spre Tirana, pentru Summit-ul SEECP

Ponta a plecat spre Tirana, pentru Summit-ul SEECP (Imagine: Răzvan Chirita/Mediafax Foto)

Conform Guvernului, Ponta va vorbi, într-un discurs, despre importanţa acordată de România consolidării procesului de cooperare regională, mai ales în contextul evoluţiilor politice din vecinătate, şi va reafirma susţinerea pentru continuarea procesului de extindere a UE, pe baza îndeplinirii criteriilor de aderare.

Ponta va susţine şi declaraţii de presă alături de preşedintele Bulgariei şi cel al Albaniei.

Albania exercită în prezent preşedinţia SEECP, preluată de la România cu ocazia Summit-ului care s-a desfăşurat la Bucureşti, la 25 iunie 2014.

România este depozitarul Cartei SEECP şi, în prezent, face parte din Troica SEECP, alături de Albania şi Bulgaria.

Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est este forul politic cel mai important din regiune, la care participă Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Grecia, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Turcia, precum şi Kosovo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici