Ponta acuză opoziţia de "şmecherie Transalpina" în scopul neadoptării unei hotărâri şi sesizării CC

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a cerut deputaţilor să emită o hotărâre în cazul său, acuzând opoziţia că încearcă "un gen de şmecherie de Transalpina" prin care să nu fie adoptată o hotărâre, astfel încât să poată fi sesizată Curtea Constituţională, ca în cazul Şova.

759 afișări
Imaginea articolului Ponta acuză opoziţia de "şmecherie Transalpina" în scopul neadoptării unei hotărâri şi sesizării CC

Ponta acuză opoziţia de "şmecherie Transalpina" în scopul neadoptării unei hotărâri şi sesizării CC (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

"În urma deciziei Curţii Constituţionale, făcută la solicitarea grupului PDL-PNL, Curtea a spus foarte clar că trebuie să adoptaţi o hotărâre. Înţeleg că ceea ce s-a contestat la Curte şi Curtea a decis la Senat acum nu se mai vrea la Cameră. Vă rog frumos să adoptaţi o hotărâre, ca să nu avem o contestaţie iarăşi că nu aţi adoptat o hotărâre. E un gen de şmecherie de Transalpina", a spus Ponta deputaţilor.

Senatul a respins, în 25 martie, cererea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive în cazul lui Dan Şova, cu 79 de voturi "pentru", 67 "împotrivă", 5 abţineri.

O lună mai târziu, PNL a sesizat Curtea Constituţională, arătând că "Senatul trebuia să-şi asume decizia prin care încuviinţează ori nu reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului în cauză".

În urma analizării, sesizării PNL, Curtea Constituţională a stabilit, în 6 mai, că hotărârea Senatului în cazul solicitării DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării lui Dan Şova este neconstituţională.

După decizia CC, conducerea Senatului a decis reluarea votului în plen, dar, pe 2 iunie, cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova a fost respinsă.

Şedinţa Camera Deputaţilor în care urmează să se voteze asupra raportului comisiei juridice care a respins cererea DNA de începere a urmăririi penale a premierului Victor Ponta a început, marţi, fiind prezenţi 288 din cei 384 de deputaţi.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese ca urmare a numirii ca ministru a lui Dan Şova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici