Ponta acuză PDL că a fraudat parţialele şi estimează victoria USL în Maramureş

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică seară, după închiderea votului la alegerile parţiale, că PDL a apelat la o campanie bazată pe mită electorală, şantaj şi fapte ilegale şi a spus că exit-poll-urile arată victoria USL în Maramureş.

1018 afișări
Imaginea articolului Ponta acuză PDL că a fraudat parţialele şi estimează victoria USL în Maramureş

Ponta acuză PDL că a fraudat parţialele şi estimează victoria USL în Maramureş (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

Ponta a afirmat că alegerile parţiale pentru colegiul 6 Neamţ şi colegiul 2 Maramureş au fost "un test important" pentru USL, pentru că a văzut cu ce s-a confruntat într-o campanie electorală cu PDL.

"Întreaga ţară a putut vedea (...) faptul că cei de la putere au condus această campanie prin mită electorală, şantaj, fapte ilegale, cum a fost la Neamţ, unde şi astăzi a continuat campania electorală. Mai util decât orice a fost util pentru a se întipări chipul odios al lui Gheorghe Ştefan, personaj sinistru care reflectă tot ceea ce înseamnă puterea actuală: aroganţă, dispreţ faţă de lege, tupeu şi impresia că poate comite orice, pentru că nu i se poate întâmpla nimic", a declarat preşedintele PSD.

Ponta a acuzat şi "linşajul mediatic" la care au fost supuşi cei doi candidaţi USL, Florin Tătaru şi Liviu Harbuz, în unele ziare, el apreciind că s-a derulat "o mizerie fără precedent, tipică fascismului şi legionarilo"".

Preşedintele PSD a mai afirmat că, potrivit estimărilor făcute de PSD la ieşirea de la urne, la ora 21, candidatul USL, Florin Tătaru, era creditat cu 32%, candidatul PDL, Mariana Pop, era creditat cu 24%. Aceleaşi estimări mai arătau că 28% dintre votanţi au refuzat să răspundă la chestionar, iar alţi 11% au declarat că au votat cu candidatul PER, Mircea Dolha.

Ponta a precizat că PSD şi PNL nu au putut face nicio cercetare în colegiul din Neamţ.

"Orice cercetare era practic imposibilă. Pe sondajele preliminare, prezenţa la vot ar fi trebuit să fie de maximum 35%. Or, la ora 20 votaseră deja peste 60%. Dacă oamenii sunt aduşi cu autobuzele de Gheorgeh Ştefan şi au primit şi astăzi pungi cu chipul candidatului PDL şi au fost cu telegondola portocalie în Piatra Neamţ, orice cercetare risca să dea greş", a motivat Ponta.

Prezenţa la vot la alegerile parlamentare parţiale pentru Camera Deputaţilor a fost, duminică, la ora 21.00, de 55,88 % în Colegiul uninominal 6 Neamţ şi de 28,46 % în Colegiul uninominal 2 Maramureş, conform datelor furnizate MEDIAFAX de autorităţile electorale locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici