Ponta: Am obligaţia de a trata în mod absolut corect judeţele Harghita, Covasna şi Mureş

Premierul Victor Ponta a declarat, la Miercurea Ciuc, că are obligaţia de a trata judeţele Covasna, Harghita şi Mureş "în mod absolut corect şi contructiv", chiar dacă UDMR nu mai este la guvernare, spunând totodată că "este important ca minoritatea maghiară să fie reprezentată în Parlament".

653 afișări
Imaginea articolului Ponta: Am obligaţia de a trata în mod absolut corect judeţele Harghita, Covasna şi Mureş

Victor Ponta (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Am vrut să vin astăzi ( sâmbătă - n.r.) aici pentru a vă spune direct, nu prin alt reprezentant al Guvernului sau al partidului pe care îl reprezint, că, din punctul meu de vedere, ca prim-ministru am obligaţia de a trata judeţele Harghita, Covasna şi Mureş în mod absolut corect şi constructiv, indiferent de faptul că UDMR nu mai este la guvernare sau a fost sau va mai fi sau că există o altă majoritate sau o altă compoziţie la Bucureşti", a declarat Ponta, sâmbătă, la Miercurea Ciuc, la o întâlnire cu primarii, prefecţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene din cele trei judeţe.

Premierul a afirmat că este obligaţia sa ca premier să sprijine toate proiectele corecte, indiferent din partea cărui judeţ ar veni ele şi că va încerca să repare "ce s-a stricat în aceşti ani".

El a spus că va încerca să rezolve toate problemele existente prin intermediul dialogului şi că va încerca să găsească soluţii constructive pentru acestea.

"E uşor să mergi la război, e greu să faci pace şi să încerci să găseşti soluţii pentru problemele oamenilor. Am vrut să vin aici să vă spun încă o dată că orice problemă a consiliilor judeţene din Harghita, Covasna şi Mureş, a primarilor, orice problemă administrativă corectă este obligaţia mea să o rezolv şi să vă acord sprijinul necesar", a afirmat Ponta, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Premierul a mai spus că nu se află în campanie electorală, că a venit să discute cu prefecţii, cu autorităţile judeţene, despre modul în care organizează referendumul, întrucât este interesat ca "toate evenimentele electorale să fie organizate corect".

"Că veni vorba despre alegeri, pe 29 iulie, sigur, orice cetăţean care va veni la vot trebuie să fie numărat corect", a spus Ponta, adăugând că toată lumea trebuie să fie atentă şi la alegerile generale din toamnă, când comunitatea maghiară va avea numărul de reprezentanţi în Parlament pe care îl merită pe baza votului electoratului.

"Vreau să vă reamintesc că şi atunci când eram într-o mare bătălie politică cu Guvernul din care făcea parte şi UDMR am spus că cel mai important lucru este ca minoritatea maghiară să fie reprezentată în Parlamentul României, în structurile locale, să existe o reprezentare pentru că dacă laşi o minoritate în afara deciziei abia atunci se va radicaliza şi abia atunci extremiştii din toate părţile vor avea de câştigat. Repet, nu va exista din partea mea niciun fel de discriminare, dacă un primar este din Harghita sau Covasna faţă de unul de la Gorj sau de la Bacău, dacă e de la UDMR, PSD sau de la alt partid", a spus Ponta.

La întâlnire au fost prezenţi aproximativ 300 de reprezentanţi ai celor trei judeţe care au discutat cu premierul problemele pe care le au.

De la Miercurea Ciuc, premierul va merge la Sibiu, unde are programată o întâlnire cu primarul Klaus Johannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici