Ponta: Arestarea lui Şova, fără trimitere în judecată, ar fi gest politic. Nu îi cer demisia din PSD

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că nu intenţionează să-i ceară demisia din PSD senatorului Dan Şova şi şi-a motivat decizia prin faptul că solicitarea de arestare a acestuia, fără a fi trimis în judecată, ar fi un gest politic.

273 afișări
Imaginea articolului Ponta: Arestarea lui Şova, fără trimitere în judecată, ar fi gest politic. Nu îi cer demisia din PSD

Ponta: Arestarea lui Şova, fără trimitere în judecată, ar fi gest politic. Nu îi cer demisia din PSD

Întrebat de jurnalişti dacă i-a cerut sau îi va cere lui Dan Şova demisia din partid, Ponta a arătat că nici nu ia în calcul acest lucru.

"Nu, nici vorbă. În continuare voi cere un singur lucru şi voi pune o întrebare mai ales după cazul atât de dezbătut în ultimele zile: există vreo justificare pentru care un om nu este trimis în judecată după opt ani de zile, dar trebuie să fie arestat?! Eu nu găsesc nicio justificare decât una politică, pur politică! Ori, justiţia nu trebuie să facă politică, justiţia trebuie să facă justiţie. Dacă cineva a încălcat legea, după opt ani, şi a fost prins, trebuie trimis în faţa judecătorilor să se apere, să fie achitat sau condamnat. Să spui <nu vreau să te trimit în judecată, în faţa judecătorilor, vreau să te arestez> cred că este doar un gest politic şi atunci de ce trebuie să-i cer eu ceva domnului Şova ?", a afirmat, miercuri, liderul PSD.

Întrebat dacă procurorii fac gesturi politice, Ponta a replicat: "Eu v-am spus ce aveam de spus".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici