Ponta: Băsescu joacă un circ ieftin cu unicameralul şi uninominalul

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că Traian Băsescu face "un circ ieftin" cu Parlamentul unicameral şi votul uninominal, menţionând că declaraţiile şefului statului sunt contrazise de realitate.

771 afișări
Imaginea articolului Ponta: Băsescu joacă un circ ieftin cu unicameralul şi uninominalul

Ponta: Băsescu joacă un circ ieftin cu unicameralul şi uninominalul (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Ponta a spus că preşedintele Băsescu "minte la televizor", afirmând că doreşte Parlament unicameral şi vot uninominal, în realitate acceptând ca PDL să legifereze cu totul altceva.

"Traian Băsescu face în continuare un circ ieftin. Ne spunea că vrea Parlament unicameral şi iată că vom avea de fapt două Camere. Ne-a spus că vrea vot uninominal pur şi iată că până la urmă vom avea vot mixt, nici măcar uninominal. Traian Băsescu minte la televizor şi îi lasă pe cei de la PDL să facă altceva. Una spune zice Băsescu, cu totul alta face", a afirmat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că nu este de acord cu varianta coaliţiei de reducere a numărului de parlamentari la 388, el menţionând că varianta USL, care vizează 300 de parlamentari, este cinstită şi ar trebui să fie susţinută de politicienii PDL care sunt cinstiţi.

Senatorul UDMR Verestoy Attila a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că în şedinţa coaliţiei s-a stabilit de principiu recucerea la 388 a numărului de parlamentari - 300 deputaţi şi 88 senatori - şi că nu s-a discutat despre asumarea răspunderii pe pachetul de legi electorale.

"Coaliţia a căzut de acord asupra a trei principii, respectiv: 300 de deputaţi, 88de senatori şi un vot compensat pe liste de aproximativ o treime. Această treime va depinde de rezultatul înregistrat la referendum pe care îl vom avea abia în luna ianuarie. În cel mai scurt timp cu putinţă, coaliţia va elabora legile necesare pentru a fi promovate în Parlament", a declarat Verestoy.

El a precizat că în şedinţa de luni a coaliţiei nu s-a discutat despre asumarea răspunderii Guvernului pe pachetul de legi electorale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici