Ponta: Băsescu zicea în ianuarie că nu mă va numi premier. A făcut-o în aprilie, o va mai face o dată

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că preşedintele Traian Băsescu spunea la începutul anului, în ianuarie, că nu îl va desemna niciodată premier şi, cu toate acestea, l-a numit prim-ministru pe 27 aprilie, el arătând că şeful statului va mai face o dată aceeaşi numire.

461 afișări
Imaginea articolului Ponta: Băsescu zicea în ianuarie că nu mă va numi premier. A făcut-o în aprilie, o va mai face o dată

Victor Ponta (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Solicitat să comenteze afirmaţiile şefului statului, Traian Băsescu, potrivit cărora ar simţi dispreţ pentru nominalizarea unui premier care a contribuit la suspendarea sa şi întrebat dacă le interpretează ca pe un mesaj că nu îl va desemna încă o dată prim-ministru, Ponta a răspuns: "Dumneavoastră îl mai luaţi în serios pe domnul Băsescu?".

"Nu era domnul Băsescu cel care zicea, prin ianuarie-februarie că nu mă numeşte niciodată? M-a numit pe 27 aprilie, ce să facă. Eu nu cred că m-a numit din plăcere sau din iubire. Asta e, aşa o să facă şi după alegeri", a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că este greu pentru un şef al statului să mai numească o dată premier un prim-ministru care a luat parte la suspendarea sa din funcţie şi a susţinut demiterea sa.

"Nu ştiu dacă vă daţi seama ce simte un preşedinte când i se cere să mai numească o dată un prim-ministru care a participat cu toată forţa la suspendarea lui din funcţie", a spus Băsescu, la B1 TV, menţionând că simte "dispreţ".

"Adică un om care crede că un preşedinte este o maşinărie, care nu are suflet, nu are sentimente, nu are nimic, i se cer aspiraţii înalte de bărbat de stat ca să numească în funcţia de prim-ministru pe unul care l-a suspendat o dată...e greu", a mai explicat Băsescu.

În momentul în care i s-a spus că în politică trebuie să mai înghiţi şi câte o broască râioasă, el a replicat: "Da, dar nu trebuie să înghiţi porci, o broscuţă mai merge, dar un porc e greu de înghiţit".

Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Suceava, că preşedintele Traian Băsescu va respecta votul românilor de la alegerile parlamentare, pentru că România nu e o dictatură sud-americană, iar dacă USL va obţine majoritatea absolută el va fi premier în continuare.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici