Ponta: Boc şi Anastase sunt precum Dăscălescu şi Suzana Gâdea

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la Şcoala Politică a TSD de la Geoagiu Băi, într-un comentariu legat de Legea lustraţiei, că premierul Emil Boc şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, sunt precum Constantin Dăscălescu şi Suzana Gâdea, foşti membri ai CC ai PCR.

167 afișări
Imaginea articolului Ponta: Boc şi Anastase sunt precum Dăscălescu şi Suzana Gâdea

Ponta: Boc şi Anastase sunt precum Dăscălescu şi Suzana Gâdea (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

Ponta a făcut această comparaţie pentru a-şi susţine ideea potrivit căreia premierul Emil Boc nu are calitatea de a vorbi despre lustraţie.

Victor Ponta a apreciat că a da o lege prin care să implementezi o sancţiune politică reprezintă "o prostie" în condiţiile în care o astfel de lege nu ar aduce altceva decât "o războire" cu o generaţie mai veche.

La rândul său, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a opinat că Suzana Gâdea putea să conducă un minister, în timp ce Roberta Anastase nu poate să conducă nimic. Potrivit lui Dragnea, compararea Robertei Anastase cu Suzana Gâdea este jignitoare pentru cea din urmă.

El a susţinut că Legea lustraţiei reprezintă "o temă diversionistă", care încearcă să distragă atenţia opiniei publice de la problemele reale.

Victor Ponta a precizat, în conferinţa de presă, că PSD nu va vota Legea lustraţiei în forma actuală.

El a opinat că Legea lustraţiei, în forma actuală, este tardivă şi excesivă, aducând o sancţiune politică într-un domeniu în care numai votul ar trebui să sancţioneze.

Ponta a spus că nu este de acord cu sancţiunile juridice împotriva unor categorii întregi, apreciind că Legea lustraţiei reprezintă o nouă perdea de fum.

Comisiile Juridică şi pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor au adoptat, marţi, în şedinţă comună, cu 22 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi şase abţineri, raportul la Legea lustraţiei.

În favoarea adoptării raportului pentru Legea lustraţiei s-au pronunţat deputaţii PDL, PNL, UDMR şi minorităţi. Împotriva adoptării raportului a votat deputatul PSD Florin Iordache. Cele şase abţineri au aparţinut celorlalţi deputaţi social-democraţi prezenţi la şedinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici