Ponta, ca argument pentru Manda: Specialişti sunt funcţionarii, miniştrii sunt oameni politici

Premierul Victor Ponta a argumentat nominalizarea lui Claudiu Manda pentru postul de ministru delegat la Bugetului prin faptul că miniştrii sunt doar oameni politici, iar specialiştii din ministere sunt acei funcţionari care lucrează de 5-20 ani în diverse ministere.

263 afișări
Imaginea articolului Ponta, ca argument pentru Manda: Specialişti sunt funcţionarii, miniştrii sunt oameni politici

Ponta, ca argument pentru Manda: Specialişti sunt funcţionarii, miniştrii sunt oameni politici (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"Specialiştii sunt în ministere, sunt funcţionari publici, ei lucrează de 5 ani, 10 ani, 20 ani în diverse ministere. Miniştrii sunt oameni politici, care trebuie să aibă răspundere politică, să ia decizii pe baza a ceea ce le spun specialiştii, altfel am numi- caz unic în lume - ca miniştri numai funcţionari, ori ideea este că un guvern cu susţinere şi răspundere politică se bazează pe specialiştii din ministere. Altfel, sigur, l-aş fi pus pe Gherghina ministru de Finanţe, că este cu siguranţă omul care ştie cel mai bine cum se fac bugete, dar nu e asta ideea unui guvern politic", a spus Ponta la Antena 3.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că deputatul Claudiu Manda nu este potrivit pentru funcţia de ministru al Bugetului, deoarece experienţa cea mai complexă a acestuia e legată de funcţia de director la Casa studenţilor Craiova, unde singurul calcul economic e valoarea biletelor rupte.

Şeful statului a susţinut astfel că nominalizarea făcută de Victor Ponta pentru funcţia de ministru al Bugetului este "nepotrivită".

Gheorghe Gherghina a fost eliberat, vineri, la cerere, din funcţia de secretar de stat în Ministerul Finanţelor, postul fiind preluat de către Daniela Pescaru, care lucrează de mai mulţi ani în Ministerul Finanţelor ca director general la Direcţia generală de programare bugetară.

În luna iunie, Gherghina a fost votat ca membru în noul Consiliu de Administraţie al Băncii Naţionale.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici