Ponta: Candidaţii USL la parlamentare să scrie o demisie în alb pentru cazul când trec la alt partid

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, joi, la Craiova, că toţi candidaţii USL la alegerile parlamentare vor trebui să scrie o demisie în alb, astfel încât să fie sancţionaţi cu pierderea mandatului, în cazul în care, după ce vor fi aleşi, vor trece la altă formaţiune politică.

217 afișări
Imaginea articolului Ponta: Candidaţii USL la parlamentare să scrie o demisie în alb pentru cazul când trec la alt partid

Ponta: Candidaţii USL la parlamentare să scrie o demisie în alb pentru cazul când trec la alt partid (Imagine: Shutterstock)

Victor Ponta a declarat, într-o conferinţă de presă, că, până luni, 19 martie, se vor încheia discuţiile privind alegerile locale, precizând că partidele care formează USL nu vor colabora "în niciun caz cu Traian Băsescu şi cu PDL".

"Pe 7 aprilie, într-un eveniment fără precedent în politica românească, şi anume după congresul extraordinar al fiecăruia dintre cele trei partide, adică PSD, PNL şi PC, care vor adopta aceleaşi decizii, şi anume: Uniunea Social Liberală (USL) merge împreună la alegerile locale, parlamentare şi la cele prezindenţiale. Partidele din Uniunea Social Liberală nu vor colabora în niciun caz cu Traian Băsescu şi PDL", a afirmat Victor Ponta.

El a mai spus că toţi candidaţii USL la alegerile parlamentare vor fi obligaţi să scrie o demisie în alb, astfel încât să fie sancţionaţi cu pierderea mandatului de senator sau deputat, în cazul în care, după ce vor fi aleşi, vor trece la altă formaţiune politică.

"Va fi un angajament al tuturor candidaţilor Uniunii Social Liberale la Parlament şi o demisie în alb, până la momentul la care se va face modificarea legislativă necesară, care să sancţioneze cu pierderea mandatului traseistul politic.

Aşa cum primarii, aşa cum consilierii locali şi judeţeni îşi pierd mandatul dacă îşi înşeală electoratul, dacă spun că sunt PSD-şti sau PNL-işti sau orice altceva şi apoi, pentru motive de bani sau de dosare penale, trec în altă parte, la fel trebuie să se întâmple şi cu parlamentarii.

Şi noi vom da acest semnal pe care se pare că PDL şi aliaţii lor traseişti politici se feresc să îl dea, dar cred că reprezintă o schimbare fundamentală în modul în care oamenii văd parlamentarii", a mai spus preşedintele PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici