Ponta: CC nu putea da alt verdict. Acum Senatul poate adopta o Lege a educaţiei serioasă

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, că judecătorii Curţii Constituţionale nu puteau dau alt verdict la sesizarea privind Legea educaţiei fără să ridice un semn de întrebare asupra independenţei lor şi că, în urma deciziei luate, Senatul poate adopta o lege "serioasă".

24 afișări
Imaginea articolului Ponta: CC nu putea da alt verdict. Acum Senatul poate adopta o Lege a educaţiei serioasă

Ponta: CC nu putea da alt verdict. Acum Senatul poate adopta o Lege a educaţiei serioasă (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Ponta a declarat pentru MEDIAFAX că decizia Curţii Constituţionale de a admite sesizarea cu privire la existenţa unui conflict între Parlament şi Guvern în cazul angajării răspunderii pe Legea educaţiei este una "normală", întrucât a dovedit consecvenţă cu decizia similară luată anul trecut.

"Curtea Constituţională nu putea lua altă decizie decât cea pe care a luat-o şi anul trecut, când s-a judecat aceeaşi speţă, pe aceeaşi lege şi pentru acelaşi Guvern. Dacă şi-ar fi schimbat decizia, atunci s-ar fi ridicat un semn de întrebare dacă mai există o instituţie independentă politic", a afirmat el.

Ponta a spus că, în condiţiile deciziei Curţii Constituţionale, Senatul poate adopta o Lege a educaţiei asumată şi de opoziţie şi care să poată rămână în vigoare mai mulţi ani, indiferent de schimbarea puterii.

Preşedintele PSD a spus că Legea educaţiei poate fi finalizată săptămâna viitoare de Comisia de învăţământ a Senatului şi apoi votată de plen.

"Putem avea astfel o lege a educaţiei serioasă, fără prostiile domnilor Boc şi Funeriu, o lege pe care să ne-o asumăm şi noi şi nu una pe care, aşa cum am anunţat că va fi cazul pentru textul asumat de Guvern, s-o abrogăm imediat ce vom veni la guvernare. Decizia CC arată că graba Guvernului în a-şi asuma răspunderea nu era cu nimic justificată decât de incompetenţa lui Boc. Mă întreb câte prostii mai trebuie să facă Guvernul Boc până să îşi dea seama cât este de incompentent", a declarat Ponta.

Curtea Constituţională a constatat, miercuri, că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern, ca urmare a retragerii Legii educaţiei din Senat, de către Executiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici