Ponta: Cei îndrăgostiţi de Traian Băsescu nu au ce căuta în PSD

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, luni, că membrii de partid care "îl plac" pe Traian Băsescu nu au ce căuta în PSD, el neafirmând însă explicit că cei în cauză vor fi excluşi din partid.

15 afișări
Imaginea articolului Ponta: Cei îndrăgostiţi de Traian Băsescu nu au ce căuta în PSD

Ponta: Cei îndrăgostiţi de Traian Băsescu nu au ce căuta în PSD (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Ponta a spus, referindu-se la ultimele declaraţii ale primarului PSD de Voluntari, Florentin Pandele, că "cei care sunt mulţumiţi sau care îl plac pentru Traian Băsescu nu trebuie neapărat condamnaţi, dar nu îşi au locul în PSD".

El a anunţat că toate organizaţiile judeţene care au conduceri interimare, precum şi cea din Ilfov, se vor afla în perioada următoare sub coordonarea directă a secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, pentru reorganizare, noi alegeri şi "îndepărtarea din partid a celor care îl iubesc pe Traian Băsescu".

Ponta nu a făcut explicit referire la excluderea din partid a eventualilor primari şi consilieri, care astfel şi-ar putea menţine mandatul, însă a sugerat că aceasta va fi măsura luată de conducerea partidului.

"Primarii au acest artificiu juridic, că nu îşi dau demisia pentru a nu-şi pierde mandatul. Am înţeles şi vom lua măsurile statutare pentru ca cine îl iubeşte pe Traian Băsescu să fie alături de grupul celor îndrăgostiţi de Traian Băsescu, al aşa-zişilor numiţi independenţi", a spus preşedintele PSD.

Florentin Pandele, primarul din Voluntari, a declarat că susţine grupul independenţilor condus de Gabriel Oprea, dar şi ideea reformării statului, promovată de preşedintele Traian Băsescu, adăugând că "PSD nu mai reprezintă adevărata stângă românească".


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici