Ponta: Cerem în continuare demisia lui Anastase

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, joi, că PSD cere în continuare demisia Robertei Anastase de la conducerea Camerei Deputaţilor, precizând că nu poate fi vorba de rediscutarea şi revotarea Legii pensiilor sub patronajul acesteia.

26 afișări
Imaginea articolului Ponta: Cerem în continuare demisia lui Anastase

Ponta: Cerem în continuare demisia lui Anastase (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Liderul social-democrat a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că PSD cere numirea de către PDL, care are majoritatea parlamentară, a unui nou preşedinte al Camerei Deputaţilor pentru a dovedi atât pensionarilor, cât şi celorlalţi oameni, că indiferent de cât de importantă este funcţia pe care o ocupi, atunci când încalci legea trebuie să-ţi asumi responsabilitatea şi fapta lui Anastase nu poate rămâne nepedepsită.

"Vom cere în continuare demisia Robertei Anastase. Nu poate fi vorba despre o nouă discuţie şi un nou vot la Legea pensiilor sub patronajul doamnei Anastase. Cu un nou preşedinte al Camerei Deputaţilor grupul parlamentar PSD va participa la discuţia legii, va face amendamente şi, dacă va fi întrunit numărul de voturi, ne vom supune acestuia. (...) Ne vom supune însă unui vot corect, şi nu unui vot fraudat", a mai spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că retrimite Parlamentului Legea sistemului unitar de pensii publice, solicitând stabilirea vârstei standard de pensionare la 63 de ani pentru femei.

Băsescu a menţionat că legea a venit la promulgare după ce a fost declarată constituţională de către Curtea Constituţională şi a fost semnată de ambii preşedinţi ai Camerelor Parlamentului.

"Din punct de vedere al legalităţii, nu am nicio observaţie asupra legii", a precizat Traian Băsescu.

El a spus însă că la nivelul Administraţiei prezidenţiale a fost analizată legea, iat la articolul 53 alineatul 1 a constatat că se instituie vârsta standard de pensionare la femei şi bărbaţi la 65 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici