Ponta, chemat vineri la ANAF cu declaraţiile de venit pe 2007 şi 2008

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a primit o invitaţie de la ANAF, în care este solicitat să se prezinte pe 24 iunie la sediul ANAF, cu declaraţiile de venit pe 2007 şi 2008 şi cu registrul jurnal de încasări şi plăţi.

1739 afișări
Imaginea articolului Ponta, chemat vineri la ANAF cu declaraţiile de venit pe 2007 şi 2008

Ponta, chemat vineri la ANAF cu declaraţiile de venit pe 2007 şi 2008 (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Adresa aparţine Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, Activitatea de Inspecţie Fiscală, Serviciul de Inspecţie Fiscală Persoane Fizice.

Ponta este informat că, pe 6 iunie 2011, organele de inspecţie fiscală din cadrul ANAF Sector 1 s-au deplasat la domiciliul fiscal al acestuia din Bucureşti, în vederea efectuării unei inspecţii fiscale conform art. 94 din OG 92/2003.

"Inspecţia fiscală nu s-a putut efectua, drept care, în baza art. 50 din OG 92/2003, privind Codul de procedură fiscală, vă invităm în data de 24.06.2011, ora 9.00, la sediul Activităţii de inspecţie fiscală al Administraţiei Finanţelor Publice Sector 1 din Bucureşti, strada Mărăşti nr.4, etaj 4, ocazie cu care veţi prezenta, conform art. 56 şi 94 din OG 92/2003, următoarele documente: copie după CI/BI/paşaport, declaraţiile anuale de venit pentru anii 2007 şi 2008, registrul jurnal de încasări şi plăţi", se arată în adresa primită de Ponta.

Preşedintele PSD este avertizat, în finalul invitaţiei, că neprezentarea la ANAF constituie contravenţie conform art. 219, alin. 1, lit. c din OG 92/2003 şi se sancţionează cu amendă, cu excepţia cazului în care nu sunt întrunite elementele constitutive ale unei infracţiuni.

Invitaţia primită de Ponta este datată 20 iunie 2011, zi în care două cotidiene centrale relatau că un control făcut de ANAF la complexurile energetice Turceni şi Rovinari ar fi demonstrat că firma de avocatură condusă de senatorul Dan Şova, din care a făcut parte şi Victor Ponta ca "senior partner", a încasat ilegal 4,4 milioane de lei. Potrivit relatărilor presei, în raportul făcut de ANAF se concluzionează că mai mult de jumătate din banii încasaţi de SCA "Şova & Asociaţii" de la Turceni şi Rovinari - 4,4 milioane de lei din 7,1 milioane, au fost plătiţi necuvenit în baza unor contracte întocmite defectuos, prin încălcarea prevederilor OUG 34/2006, privind achiziţiile publice.

În 21 iunie, la întâlnirea de la Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu i-a spus liderului PSD, Victor Ponta, că l-ar putea întreba despre banii de la Midia şi Rovinari.

"Am o rugăminte. Încerc să nu fiu ironic şi să vă întreb de banii de pe la Midia sau Rovinari", a spus Băsescu, Ponta răspunzând că poate să-l întrebe orice. "Pot să răspund la toate întrebările", a adăugat preşedintele PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici