Ponta: Cine mai are încredere în Sarkozy şi Merkel va păţi precum Papandreou

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri, la Bruxelles, că fostul premier elen Giorgios Papandreou a fost "sacrificat" de bănci şi de către liderii Franţei şi Germaniei, iar socialiştii europeni ar trebui să înveţe din această "lecţie".

834 afișări
Imaginea articolului Ponta: Cine mai are încredere în Sarkozy şi Merkel va păţi precum Papandreou

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a afirmat că are încredere că alegerile de anul viitor din mai multe ţări europene vor fi câştigate de stânga.

"Am convingerea că viitorul preşedinte al Franţei, viitorul cancelar al Germaniei şi viitorul premier al Italiei vor fi socialişti", a spus el.

Ponta a spus, întrebat despre cazul Greciei, unde socialiştii au renunţat la guvernare, că fostul premier elen a fost "sacrificat" de bănci.

"Cine are încredere în Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy o să păţească precum Papandreou, cred că trebuie să învăţăm din asta", a adăugat el.

Ponta a participat vineri la Congresul PES, unde Paul Nyrup Rasmussen s-a retras de la preşedinţia PES, care va fi asigurată interimar, până în septembrie 2012, de preşedintele socialiştilor bulgari, Sergei Stanishev.

Rasmussen a avut un discurs dur la adresa liderilor de dreapta ai Europei, acuzând regimul "Merkozy".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici