Ponta: Constantin Nicolescu are peste 75% în sondaje. Depinde de el dacă va candida

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, la începutul şedinţei Comitetului Executiv al PSD de joi, că preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, este cotat cu peste 75% în sondajele de opinie, el putând recandida dacă îşi doreşte acest lucru.

603 afișări
Imaginea articolului Ponta: Constantin Nicolescu are peste 75% în sondaje. Depinde de el dacă va candida

Ponta: Constantin Nicolescu are peste 75% în sondaje. Depinde de el dacă va candida (Imagine: Marius Cristescu/Mediafax Foto)

Ponta a salutat prezenţa lui Nicolescu la şedinţa CexN şi i-a urat acestuia "La mulţi ani".

"Vreau să anunţ, cu riscul de a-i supăra pe Marian Oprişan sau pe Liviu Dragnea, că în sondaje domnul Nicolescu are peste 75% şi dacă va dori să candideze să o facă", a continuat Ponta.

Trimiterea făcută de el a fost la alţi doi lideri ai PSD care, în sondajele judeţene respective, au obţinut un scor de peste 70%.

Pe de altă parte, liderul PSD a atenţionat că între sondajele judeţene şi voturile efective nu va fi "acelaşi lucru".

"Să nu vă faceţi iluzii că între ce avem în sondaje şi ce va fi la votul efectiv va fi acelaşi lucru. Sondajele nu pot aprecia câte voturi se cumpără, câte voturi se fură. Sondajul este una şi ceea ce se întâmplă la vot este alta", a spus Ponta.

Constantin Nicolescu este preşedintele PSD Argeş.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins recent cererea de strămutare a dosarului în care Nicolescu este acuzat de corupţie, acesta urmând să fie judecat în continuare la Tribunalul Argeş.

În data de 30 iunie, la ultima înfăţişare în procesul aflat pe rol la Tribunalul Argeş în dosarul preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu, în care acesta este acuzat de folosirea de documente false pentru a accesa fonduri europene, luare de mită şi instigare la abuz în serviciu, procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie au formulat două cereri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru suspendarea procesului de pe rolul Tribunalului Argeş şi strămutarea lui la o altă instanţă din ţară.

Procesul în care este judecat preşedintele Nicolescu alături de alte zece persoane, a început în 2 iunie la Tribunalul Argeş, unde au avut loc două termene, la ambele fiind amânată judecarea cauzei.

În 18 mai, Nicolescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false.

În acest dosar au mai fost trimişi în judecată Gheorghe Cornel Penescu, acţionar majoritar al SC PIC SA Piteşti, Gheorghe Nicuţ, fost primar al municipiului Curtea de Argeş, Călin Ioan Andrei, primar al municipiului Câmpulung, Ion Ştefan, primar al comunei Budeasa, judeţul Argeş, Florian Despan, director executiv al Direcţiei pentru Integrare Europeană şi Dezvoltare Regională în cadrul Consiliului judeţean Argeş, Ion Popa, primar al comunei Stâlpeni, judeţul Argeş, Gheorghe Dobre, asociat şi administrator la SC Zeus SA, Ion Nicolae, reprezentant al aceleiaşi firme şi diriginţii de şantier Gheorghe Dumitrache şi Tudor Mircea.

În 26 ianuarie 2011, procurorii anticorupţie l-au reţinut pe Constantin Nicolescu pentru 24 de ore. În ziua următoare, Tribunalul Argeş a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile. Imediat după anunţarea deciziei de arestare, lui Nicolescu i s-a făcut rău, fiind dus la Spitalul Floreasca, unde a fost operat pe cord.

În 2 februarie 2011, Curtea de Apel Piteşti a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a obligării de a nu părăsi ţara, Nicolescu fiind externat din Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti în 18 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici