Ponta: Dacă moţiunea de cenzură după asumarea pe salarizare nu trece, atacăm legea la CC

Preşedintele PSD, Victor Ponta, susţine că, dacă moţiunea de cenzură ce va fi depusă după asumarea răspunderii Guvernului pe Legea salrizării unitare nu trece, social-democraţii vor contesta actul normativ la Curtea Constituţională.

22 afișări
Imaginea articolului Ponta: Dacă moţiunea de cenzură după asumarea pe salarizare nu trece, atacăm legea la CC

Ponta: Dacă moţiunea de cenzură după asumarea pe salarizare nu trece, atacăm legea la CC (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Conform unui comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, Victor Ponta a avut marţi, la Palatul Parlamentului, o întrevedere cu lideri ai confederaţiilor sindicale.

În urma discuţiilor avute cu sindicaliştii, conducerea PSD a decis depunerea unei moţiuni de cenzură, având la bază dezacordul pe fond cu proiectul propus de guvern, proiect ce vizează permanentizarea scăderii salariilor din sectorul bugetar cu 25%.

"În cazul în care moţiunea de cenzură pe care o vom depune nu va trece de votul plenului Parlamentului, decizia PSD este de a ataca Legea salarizării unitare a personalului plătit din fonduri publice la Curtea Constituţională, pentru că, în mod evident, scăderea definitivă a salariilor bugetarilor cu 25% nu este o măsură constituţională", se arată în comunicat.

De asemenea, parlamentarii PSD nu vor depune amendamente la Legea salarizării unitare. Conform sursei citate, Legea salarizării unitare va fi abrogată în momentul în care PSD va ajunge la guvernare, urmând ca salariile să revină la cuantumurile anterioare tăierilor guvernului Boc.

Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament pe Legea salarizării, în 14 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici