Ponta: Dacă ţine cont de interesul naţional, Băsescu va promulga legile privind TVA şi pensiile

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că, dacă preşedintele Traian Băsescu va ţine cont de interesul naţional, va promulga legile privind reducerea TVA la alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei.

13 afișări
Imaginea articolului Ponta: Dacă ţine cont de interesul naţional, Băsescu va promulga legile privind TVA şi pensiile

Ponta: Dacă ţine cont de interesul naţional, Băsescu va promulga legile privind TVA şi pensiile (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Ponta a spus că, dacă Traian Băsescu va ţine cont într-adevăr de interesul naţional şi nu va avea o poziţie populistă, aşa cum a declarat luni seară, atunci nu poate decât să promulge cele două legi.

"Ambele legi, şi cea prin care TVA scade la alimentele de bază, şi cea prin care pensiile mici nu se impozitează sunt în interesul naţional şi au un impact benefic asupra a milioane de români. Dacă ţine cont de interesul naţional, atunci Traian Băsescu trebuie să promulge cele două legi", a afirmat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că nu a primit la promulgare legile privind TVA la alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, menţionând că se va pronunţa cu celeritate asupra acestora şi că se poate miza, din partea sa, pe o poziţie în acord cu interesul naţional şi nu pe una populistă.

"Mă voi pronunţa şi mă voi pronunţa cu celeritate asupra acestor două legi sau asupra acestei legi. Puteţi să mizaţi pe o atitudine în concordanţă cu interesul naţional, nu pe o atitudine demagogică sau care de natură să-i păcălească pe români. Mizaţi pe o atitudine şi o acţiune a preşedintelui României în acord cu interesul naţional", a spus Băsescu.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, în urmă cu o săptămână, un proiect de lege iniţiat de parlamentari PSD, PC şi PNL prin care TVA scade de la 24 la sută la 5 la sută pentru pâine, carne, lapte, ulei şi zahăr.

Tot atunci, Camera Deputaţilor a adoptat o propunere legislativă a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede că "venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici